Ministryně Šlechtová: Evropská komise se pozitivně staví k práci na služebním zákonu

08.02.2015 18:38

Ministryně pro místní rozvoj přivítala závěry včerejšího jednání v Praze mezi zástupci Evropské komise a členy ministerstev České republiky, které se týkalo služebního zákona. Byly oceněny kroky, které vedou k zavedení tohoto zákona.

Ministryně Šlechtová: Evropská komise se pozitivně staví k práci na služebním zákonu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

„Jsem ráda, že jsme spolu s panem ministrem Chovancem došli k dohodě, jak společně postupovat ve vyjednávání s Evropskou komisí ohledně služebního zákona. Závěry z jednání, ve kterém Komise pozitivně vnímala jak mé návrhy k řešení několika problémů, tak celkový pokrok České republiky v implementaci služebního zákona. Musíme jako Česká republika dodržet, co jsme Evropské komisi slíbili, abychom měli brzy schválené programy pro období 2014-2020,“ uvedla ministryně Šlechtová k jednání představitelů ministerstev a zástupců Evropské komise.

Na programu jednání byla diskutována dvě důležitá témata, a to rozlišení politické a úřednické úrovně výkonu státní správy a otázka odměňování. Evropská komise vznesla doplňující dotazy, které se týkají především přípravy návrhu nařízení vlády k otázce odměňování státních zaměstnanců. Česká strana představila první verzi tohoto právního předpisu a v příštím týdnu ji poskytne Evropské komisi.

Zástupce Evropské komise se dále dotazovali na principy státní služby, nebo co bude obnášet úřednická zkouška a jak budou ověřovány jejich znalosti. Funkční zákon o státní službě je jednou z klíčových podmínek Evropské komise pro to, aby schválila první operační programy a mohlo být zahájeno čerpání z evropských fondů v programovém období 2014-2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace