Ministryně Šlechtová: Někdy je těžké dostat se do tak potřebných budov jako je městský úřad či dům s pečovatelskou službou

07.03.2016 12:58

Ministryně Karla Šlechtová schválila dotace pro tři projekty, na které přispěje Ministerstvo pro místní rozvoj částkou přesahující 14 milionů korun. Projekty na odstranění bariér umožní lepší přístup handicapovaným lidem. Do konce března 2016 lze podávat opět žádosti v rámci nové výzvy.

Ministryně Šlechtová: Někdy je těžké dostat se do tak potřebných budov jako je městský úřad či dům s pečovatelskou službou
Foto: MMR, mg
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

„Projekty usnadní přístup lidem, kteří mají omezený pohyb. Pro ně je právě někdy těžké, dostat se do tak potřebných budov, jako je městský a obecní úřad či dům s pečovatelskou službou,“ uvedla ministryně Karla Šlechtová. 
 
Ministryně Karla Šlechtová schválila dotace pro tři projekty v rámci programu Bezbariérové obce. Celková hodnota projektů je více jak 23 miliónů korun. Ministerstvo pro místní rozvoj přispěje na jejich realizaci částkou více jak 14 miliónů korun. 
 
Obce, které mají připravené projekty, ale nestihly podat žádost o dotaci v termínu do 15. ledna 2016, mohou tak učinit v rámci 2. výzvy k předkládání žádostí, která započala dnem 29. února 2016. Datum ukončení přijímání žádostí je 31. března 2016. 
 
Program Bezbariérové obce se skládá ze dvou podprogramů (Podprogram Odstraňování bariér v budovách domů s pečovatelskou službou a v budovách městských a obecních úřadů a podprogram Euroklíč). Oba podprogramy jsou zaměřeny buď na řešení komplexních řetězců bezbariérových tras v obcích a městech, anebo na dostupnost veřejných sociálních a technických kompenzačních zařízení pro osoby se sníženou schopností pohybu.
 
Více informací naleznete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

17:17 Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

Sociální role a odpovědnost firem jsou témata, která se dnes hodně řeší. Nejde ale o nic nového. Již…