Ministryně Šlechtová: Předškolní vzdělávání bude díky dotacím dostupnější

08.12.2015 10:42

Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlásilo další výzvy v Integrovaném regionálním operačním programu. Jedná se o výzvu č. 14 „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání“ a výzvu č. 15 „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání pro sociálně vyloučené lokality“. Obě výzvy jsou určeny pro zařízení péče o děti do 3 let, dětské skupiny, a školská zařízení v oblasti předškolního vzdělávání.

Ministryně Šlechtová: Předškolní vzdělávání bude díky dotacím dostupnější
Foto: MMR, mg
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

„Chceme podpořit stavby, stavební úpravy a pořízení vybavení za účelem zajištění dostatečné kapacity kvalitních a cenově dostupných zařízení péče o děti do tří let, dětské skupiny a mateřské školy, ve vazbě na území, kde je prokazatelný nedostatek těchto zařízení. Tím pomůžeme uspokojit poptávku po předškolním vzdělání a umožníme lepší zapojení rodičů s dětmi předškolního věku na trhu práce,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.
 
Podporované aktivity jsou stavby a stavební práce spojené s výstavbou nové infrastruktury včetně inženýrských sítí, stavební úpravy stávající infrastruktury (včetně zabezpečení bezbariérovosti dle vyhlášky č. 398/2009 Sb.), nákup budov, pořízení vybavení budov a učeben, pořízení kompenzačních pomůcek. Podpora může být poskytnuta na zvýšení kapacity těchto zařízení: mateřské školy podle zákona zapsané do školského rejstříku, dětské skupiny, služby péče o děti, spolky zajišťující péči o děti do 3 let a předškolní vzdělávání dětí (např. lesní školky, mateřská centra, předškolní kluby).
 
Pro 14. výzvu na výstavbu, rekonstrukci, pořízení vybavení pro mateřské školky je celkově připraveno 1 146 583 728 Kč, z toho podíl Evropského fondu pro regionální rozvoj činí 974 596 169 Kč a národní spolufinancování je 171 987 559 Kč.
 
Pro 15. výzvu na výstavbu, rekonstrukci, pořízení vybavení pro mateřské školky (pro sociálně vyloučené lokality) je celkově připraveno 1 719 875 593 Kč, z toho podíl Evropského fondu pro regionální rozvoj činí 1 461 894 254 Kč a národní spolufinancování je 257 981 339 Kč.
 
Maximální výše celkových způsobilých výdajů je 60 mil. Kč u obou výzev, minimální výše celkových způsobilých výdajů na jeden projekt je u obou výzev 750 000 Kč. Obě výzvy jsou vyhlášeny v rámci specifického cíle 2.4 IROP „Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení“. Žadatelé mohou žádosti o podporu podávat od 14. prosince 2015 do 22. dubna 2016. Projektové záměry a žádosti bude možné konzultovat s kontaktními pracovníky Centra pro regionální rozvoj České republiky v jednotlivých krajích, tyto kontakty jsou k dispozici na stránkách http://www.crr.cz/cs/crr/kontakty-iop-irop/        
 
Řídicí orgán IROP upozorňuje všechny žadatele na dokument     Mapa sociálně vyloučených lokalit [MS Word, 923KB]který může sloužit jako návod pro výběr, do které z výzev (14. výzva Infrastruktura pro předškolní vzdělávání nebo 15. výzva Infrastruktura pro předškolní vzdělávání  pro sociálně vyloučené lokality) projekt žadatele o dotaci patří.
 
Dne 8. prosince 2015 v Praze bude Řídicí orgán IROP (Ministerstvo pro místní rozvoj) organizovat seminář pro žadatele. Bližší informace jsou uveřejněny na webových stránkách www.dotaceEU.cz/IROP. Na této adrese jsou vždy v den vyhlášení výzvy zveřejněna Specifická pravidla pro žadatele a příjemce. Žádosti o podporu budou předkládány v elektronické podobě v aplikaci MS2014+ na adrese https://mseu.mssf.cz    . Harmonogram dalších plánovaných výzev IROP na rok 2015 a 2016 je k dispozici na webových stránkáchhttp://www.dotaceEU.cz/cs/Microsites/IROP/Dokumenty

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.