Ministryně Šlechtová: Úplně poprvé lze žádat dotace na komunitní domy pro seniory

24.05.2015 17:47

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová vyhlásila výzvu k předkládání žádostí o poskytnutí dotace na výstavbu Komunitních domů seniorů v rámci podprogramu Podpora výstavby podporovaných bytů pro rok 2015. Pro program máme připraveno 160 milionů. Žadatelé mohou žádosti podávat do konce června tohoto roku.

Ministryně Šlechtová: Úplně poprvé lze žádat dotace na komunitní domy pro seniory
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

„Podpora výstavby komunitních domů seniorů bude spadat k dotačním titulům, které jsou součástí podprogramu Podpora výstavby podporovaných bytů. Letos tento titul vyhlašujeme poprvé v historii Ministerstva pro místní rozvoj, jedná se o zahajovací a testovací etapu nového podporujícího nástroje. Podpora není zacílena pouze pro „klasické“ seniory, tedy osoby starší 65 let, či pro osoby zdravotně a tělesně postižené, ale je určena pro seniory už od 60 let, u kterých je vysoká pravděpodobnost stále aktivní pracovní produktivity,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.
 
Fyzické podnikající a právnické osoby (včetně obcí) mohou žádat o finanční podporu investiční výstavby bezbariérového bytového domu, který obsahuje minimálně 10 nejvýše však 25 upravitelných bytů o maximální výměře 45 m2 a sdílené prostory, které podporují komunitní živost seniorů žijících v komunitním domě seniorů. Na jeden byt Ministerstvo pro místní rozvoj poskytuje 650 tisíc korun, a to až do výše 500 tis. EUR na jeden dům, v souladu s nařízením Evropské komise „SGEI de minimis“.
 
Budoucí nájemníci bytů v Komunitním domě seniorů jsou osoby starší 60 let, jejichž čistý měsíční příjem nepřekročí průměrnou hrubou měsíční mzdu v České republice. Cílem podpory je prodloužení soběstačnosti seniorů, ke kterému přispěje komunita obyvatel komunitního domu seniorů využívající sdílené prostory pro individuální i společné aktivity.

Podrobné informace o dotačním titulu Komunitní dům seniorů jsou zveřejněny ve znění podprogramu     Podpora výstavby podporovaných bytů pro rok 2015 [PDF, 334.05KB] na webu Ministerstva pro místní rozvoj. 

Informace o výzvě naleznete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…