Ministryně Valachová: Vyjádření k rostoucím veřejným projevům nenávisti a nesnášenlivosti

04.07.2015 7:30

"S velkým znepokojením jsem sledovala středeční demonstraci proti imigraci na Václavském náměstí v Praze. Považuji za naprosto nepřijatelné, aby se ve veřejném prostoru objevovaly takové symboly, jako jsou šibenice. Zásadně také odmítám všechny projevy podněcující násilí a nenávist vůči etnickým, náboženským i dalším společenským skupinám.

Ministryně Valachová: Vyjádření k rostoucím veřejným projevům nenávisti a nesnášenlivosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Valachová

Považuji za důležité, aby se o tak komplexních otázkách, jako je problematika migrace a situace ve Středomoří, vedla odpovědná diskuse. Odsuzuji populismus a demagogii některých politických uskupení, která se snaží svou kampaň postavit na nesnášenlivosti a vytváření nálady strachu a ohrožení. Politice postavené na strachu a nenávisti se musíme postavit a trvat na demokratickém charakteru naší společnosti, založené na svobodě občanů a na dodržování lidských práv.

Události posledních dní jasně ukazují, že demagogii a vyvolávání atmosféry strachu musíme čelit právě posilováním aktivního občanství a demokratických hodnot. Vzdělávání k demokracii a odpovědnému občanství se ukazuje jako velmi aktuální a potřebná role našeho školství. Budu proto usilovat o významnější podporu výchovy k aktivnímu občanství a vzdělávání k demokracii na všech úrovních našeho vzdělávacího systému."

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…