Mirovský (SZ): Hazard na Praze 7 brzy skončí, ať už se to kmotrům líbí, nebo ne

16.06.2014 8:52

Strana zelených (SZ) dnes na Praze 7 vyzve místní zastupitele, aby vyhlásili nulovou toleranci hazardu. Na Praze 8 zelení předkládají petici za vyhlášení referenda spolu s komunálními volbami. Obdobné iniciativy vedou zelení v Litoměřicích i dalších českých a moravských městech.

Mirovský (SZ): Hazard na Praze 7 brzy skončí, ať už se to kmotrům líbí, nebo ne
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Zelení po celé zemi společně s občanskými iniciativami dlouhodobě bojují proti přebujelému hazardu. Většina radnic však byla k jejich požadavkům dosud hluchá. A to i přesto, že veřejnosti se herny v okolí prokazatelně nelíbí. Postoje radnic jsou však často velmi neprůhledné a evokují existenci zákulisních dohod s hazardní lobby.

“ČR stále patří mezi státy s nejvyšším počtem hracích přístrojů na hlavu na světě. Zelení po celé zemi jdou do komunálních voleb s cílem to změnit. Žádný argument radnic, že z něj mají příjmy, nemůže obstát před skutečností, že hazard rozkládá rodiny a ničí lidské životy,” uvádí Jana Drápalová, první místopředsedkyně zelených.

Zelení na Praze 7 proto 16. června interpelují radnici, aby vyslyšela přání 92 % občanů, kteří se v nedávném referendu vyslovili pro nulovou toleranci hazardu ve svém okolí. Radnice však naopak dělá vše pro to, aby názor iniciativy i občanů vyslyšen nebyl.

“Radnice vedená ODS záměrně spojila referendum s volbami do Evropského parlamentu, aby zajistila, že se k urnám nedostaví dostatečný počet občanů pro závaznost výsledků referenda. Občané přesto vyslali jasný signál, který radnice musí vyslyšet, nechce-li se zdiskreditovat. Hazard na Praze 7 určitě brzy skončí, ať se to kmotrům líbí, nebo ne,” dodal Ondřej Mirovský, lídr zelené kandidátky do zastupitelstva Prahy 7.


Další pražská iniciativa “8 bez hazardu” mezitím nasbírala potřebných 10 000 podpisů a ve středu vyzve radnici k vyhlášení referenda v termínu podzimních
 komunálních voleb. Zelení aktivně bojují proti hazardu v desítkách měst. Například v Litoměřicích očekávají nasbírání potřebných dvou tisích podpisů pro vyhlášení referenda již počátkem července.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…