Mith (ODS): Chaotická Merkelová pokračuje. Smutná zpráva nejen pro nás

06.10.2017 20:30

V Německu skončily parlamentní volby, ve kterých socialisté naprosto selhali. Přes vítězství svých křesťanských demokratů nemůže ale příliš slavit ani kancléřka Merkelová. Přesto tato chaotička bude zřejmě vládnout dál.

Mith (ODS): Chaotická Merkelová pokračuje. Smutná zpráva nejen pro nás
Foto: Václav Fiala
Popisek: Angela Merkelová na velkoplošné obrazovce na předvolebním setkání v Pasově

V Německu skončily parlamentní volby, ve kterých socialisté naprosto selhali. Přes vítězství svých křesťanských demokratů nemůže ale příliš slavit ani kancléřka Merkelová. Přesto tato chaotička bude zřejmě vládnout dál.

Jediným skutečným vítězem nedávných německých voleb tak zůstává AfD, která na rozdíl od vládnoucí koalice naslouchala voličům a projevila zájem o jejich názory a postoje. Především stran obav z uprchlíků.

Ono vůbec po celé Evropě dostávají na frak zavedené strany. Hrají totiž, řečeno fotbalovou terminologií, příliš „profesorsky“. Všechno vědí lépe, na vše mají ten nejlepší názor a od voličů jen čekají, že je zvolí a nechají vše na nich. Národní fronta ve Francii, Strana pro Svobodu Geerta Wilderse, Švédští demokraté, rakouští Svobodní, Macronovo nové hnutí ve Francii - ve všech zemích roste tradičním stranám velmi tvrdá konkurence.

Přes druhý nejhorší volební výsledek pro CDU v poválečné historii je kancléřka Merkelová oslavována mnoha takzvanými experty i u nás. Nechápu proč. Ačkoli se nejspíš stane počtvrté německou kancléřkou a překoná tak Kohla i Adenauera, nemůže se těmto dvěma pánům vůbec rovnat. Německá kancléřka nepřináší žádné přelomové ideje a rozhoduje se často velmi zkratkovitě a nelogicky.
Po Fukušimě se rozhodla, že Německo opustí jadernou energii. Stejně zmatkovala i v případě ekonomické krize v Řecku. Před dvěma lety vpustila do své země stovky tisíc uprchlíků a ohrozila bezpečnost svých občanů. Jednou tvrdí, že multikulturalismus selhal, jindy říká, že islám patří do Německa. Takovým způsobem se rozumný politik nechová.

Bohužel pro Českou republiku, chaotická Merkelová řídí nejenom Německo, ale fakticky i celou Evropskou unii. Němečtí voliči ale nyní příliš na výběr bohužel neměli. Eurofanatik Martin Schulz by byl ještě horší variantou než Merkelová.

Za poslední léta udělala Merkelová z křesťanských demokratů „light“ socialistickou stranu a mnoha svými postoji dala dostatečně najevo, že také ona má se zásadami pravicové konzervativní politiky pramálo společného. Smutné peripetie političky, do níž jsme kdysi vkládali velké naděje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…