Mladá Boleslav vyhlašuje další výzvy v rámci IPRÚ

20.02.2017 8:36

Statutární město Mladá Boleslav jako nositel integrované strategie IPRÚ Mladá Boleslav vyhlašuje ke dni 16. února 2017 další dvě výzvy k předkládání investičních projektových záměrů směřujících do dopravní oblasti.

Mladá Boleslav vyhlašuje další výzvy v rámci IPRÚ
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Jak informoval náměstek primátora Jiří Bouška, jedná se o první letošní vlnu investičních výzev tentokráte zaměřených na nákup nízkoemisních autobusů MHD a budování cyklistických stezek sloužících pro cesty do zaměstnání, škol a za službami. Obě výzvy jsou vyhlášeny jako kolové. Datum ukončení příjmu projektových záměrů je v případě budování cyklostezek stanoven na 15. března 2017 a v případě nákupu autobusů na 16. března 2017.

"Tyto výzvy se týkají projektů, které dlouhodobě připravujeme a na které máme také v rozpočtu peníze. V případě cyklostezek jsme již s budováním prvních projektů (do Debře a do Řepova) začali. Letos chceme pokračovat v budování cyklostezek v Havlíčkově ulici, v Jičínské od Olympie až k Rozvoji a vybudujeme také napojení cyklostezky vedoucí podél tangenty k Jičínské ulici," řekl náměstek primátora Jiří Bouška.

Financování schválených projektových záměrů bude zajištěno z evropských strukturálních fondů prostřednictvím Integrovaného regionálního operačního programu.
Na základě výzev vyhlášených nositelem strategie budou potenciální žadatelé z území IPRÚ předkládat projektové záměry, které budou projednány na úrovni pracovních skupin a předloženy Řídícímu výboru IPRÚ k rozhodnutí o vydání souladu či nesouladu s integrovanou strategií. Potvrzení o souladu či nesouladu s integrovanou strategií je povinnou přílohou k žádosti o dotaci, a to v rámci výzvy vyhlášené řídícím orgánem pro integrované projekty.

Výzva č. 1 IROP je zaměřena na nákup nízkoemisních vozidel pro potřeby MHD, kdy žadatel bude mladoboleslavský dopravní podnik. Celková alokace této výzvy je ve výši 116 mil. Kč. V rámci předložených projektů bude nakoupeno 21 autobusů a výrazným způsobem tak dojde k obnově vozového parku.    

Výzva č. 3 IROP je zaměřena na výstavbu nových cyklistických stezek v území IPRÚ, které umožňují dojíždění místních obyvatel za prací a službami a do škol. Celková alokace této výzvy je ve výši 32,75 mil. Kč.

  • Kompletní znění těchto výzev najdete na webu města ZDE
  • Další podrobnosti zjistíte na odboru řízení projektů – kontakty ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice