Mladí sociální demokraté vystavili vysvědčení vládě. Nejlépe si vedl Sobotka, nejhůře Ťok

10.04.2016 6:35

K příležitosti dvou let činnosti kabinetu pod vedením Bohuslava Sobotky vydávají Mladí sociální demokraté speciální číslo svého spolkového časopisu Ventil. Tematicky je nejnovější vydání zaměřeno na hodnocení činnosti jednotlivých ministerstev a poslanecké sněmovny.

Mladí sociální demokraté vystavili vysvědčení vládě. Nejlépe si vedl Sobotka, nejhůře Ťok
Foto: MSD
Popisek: Mladí sociální demokraté (MSD)

Členská základna Mladých sociálních demokratů v uplynulých měsících hlasovala o známce pro jednotlivé resorty. Výsledné hodnocení v procentech bylo vyhotoveno jako symbolické pololetní vysvědčení, které předsedkyně spolku Lucie Válová nedávno předala přímo předsedovi vlády. Nyní přichází speciální vydání časopisu Ventil, které přináší podrobnější slovní hodnocení od jednotlivých mladých sociálních demokratů a demokratek.

„Naši členové a členky podle svého odborného zaměření či dlouhodobého zájmu o konkrétní oblast veřejného dění připravili podrobné hodnocení úspěchů a neúspěchů jednotlivých resortů. A protože je poslanecká sněmovna institucí, která je v případě realizace vládní politiky zcela nezbytná, zhodnotili jsme i činnost této komory pod vedením Jana Hamáčka,“ uvedla předsedkyně spolku Válová.

Nejlépe si v očích členstva Mladých sociálních demokratů vedl Bohuslav Sobotka, který za výkon v uplynulých dvou letech obdržel hodnocení 77,3 %. Druhý se umístil předseda poslanecké sněmovny Jan Hamáček s výsledkem 75,6 % a první trojici uzavírá ministr zahraničí Lubomír Zaorálek se ziskem 72,4 %. Nejhůře naopak dopadl ministr dopravy Daniel Ťok, který získal od členů pouhých 30,2 %.

Mladí sociální demokraté jsou nezávislou mládežnickou organizací založenou v květnu roku 1990. Dlouhodobě se věnují podpoře demokratického právního a sociálního státu a šíření myšlenek svobody, spravedlnosti a solidarity. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…