Mračková Vildumetzová (ANO): A tak je to s touto vládou se vším

23.05.2022 19:21 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k radám ministrů vlády Petra Fialy

Mračková Vildumetzová (ANO): A tak je to s touto vládou se vším
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

Jestli tihle ministři něco opravdu umí, tak je to sebechvála. A také umí být pořádně slepí a měli by jít mezi lidi, aby se dozvěděli, co se děje, protože toto se dá nazvat arogancí. Upřímně řečeno, mně už přijdou ty jejich rady:

  1. Když máte velký účet za plyn, tak si vemte svetr
  2. Když vyděláváte málo peněz, tak si najděte další práci
  3. Když vám přijde drahý benzín, tak nejezděte autem
  4. Když nemáte na zaplacení nájmu, tak si dojděte na úřad práce, vyplňte 14 formulářů a možná něco dostanete
  5. Když sportovní kluby nemají na zaplacení energií, tak jim stát poradí, ať si peníze někde najdou
  6. Studenti mají vedle studia pracovat celý rok
  7. a spousta dalších moudrých rad…

A tak je to bohužel se vším. Přezíravost a namyšlenost. Třeba to, co předvádějí s lidmi z Ukrajiny. Sotva se o ně měl začít starat stát a ne jenom lidé a kraje, tak je najednou všechno problém. Ostatně i to málo, co měl stát na začátku udělat, zkazili. Dodnes tak nikdo neví, kolik uprchlíků zde je. A tak stát asi platí za 350 tisíc Ukrajinců, ale možná ve skutečnosti je jich tu o 150 tisíc méně. Tedy platí. To je další problém. On totiž neplatí, protože to zatím všechno platí kraje, které díky tomu musí šetřit jinde.

Anketa

Vadí vám, že Babiš místo jednání sněmovny objížděl Moravu s obytňákem?

hlasovalo: 16229 lidí

To, že stát a hlavně ministr vnitra Vít Rakušan není schopný tuto krizi koordinovat, se také ukazuje v nemocnicích. Ministr zdravotnictví říká, že žádný problém není. Že všechno zvládají. A pak přijde z ministerstva zdravotnictví informace, že se zdržují operace a zhoršuje se péče o všechny (i o Ukrajince, kteří sem utekli před válkou), protože lékaři nezvládají.

Já jsem byla v naprostém šoku, že třeba v našem kraji nikdo neřeší zajištění zdravotní péče. Karlovarský kraj nemá fakultní nemocnici a má obrovský nedostatek praktických lékařů, dětských lékařů, zubařů a dalších specialistů. Když jsem po vedení kraje chtěla čísla kapacit v souvislosti s příchodem lidí z Ukrajiny, dozvěděla jsem se jediné - dětských lékařů bude nedostatek. Jak se to bude řešit, jsem se nedozvěděla. Když jsme chtěli, aby to řešil zdravotní výbor, tak to bylo zamítnuto. V Karlovarském kraji je registrováno cca 11 tisíc uprchlíků, z toho cca 4500 dětí. Myslím, že je to klíčová věc, která by se nyní měla řešit. Hejtman Petr Kulhánek má na starosti zdravotnictví, ale mezi zdravotníky jsem ho mnohokrát neviděla. To, co jsem však viděla je, že navrhuje svým kolegům z představenstva nemocnice 500 tisícové odměny pro každého.

Je na čase, aby tato vláda už začala něco dělat. Protože takto to opravdu dopadne špatně!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

19:05 Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

Zastupitelé hlavního města Prahy schválili odkup osmi pozemků od Českých drah. Pozemky se nacházejí …