Mračková Vildumetzová (ANO): Hnutí STAN ve vládě je jeden velký průšvih

25.06.2022 18:02 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k problémům ministrů hnutí STAN

Mračková Vildumetzová (ANO): Hnutí STAN ve vládě je jeden velký průšvih
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

Vládní koalice se shodla, že předseda STANu Vít Rakušan dál povede policii, protože jim prý řekl, že nic špatného dělat nebude. A to asi stačí. Tak jim možná ano, ale většině lidí tedy rozhodně ne. Ostatně, už i zástupci koaličního partnera STANu - Piráti upozorňují, že ministr Rakušan je ve střetu zájmů. A nás by tedy moc zajímala odpověď na jednu otázku. Proč, když Vít Rakušan tedy nic neovlivňuje a ani to nechce řešit s policií, tak proč tak strašně lpí na tom, že musí zůstat ministrem vnitra?

Jenomže tím průšvihy STANu ani trochu nekončí. Za chvilku vám řeknu o dalším ,,darebáctví”, které toto hnutí na obyvatele Česka připravilo.

Energie zdražují o desítky procent a česká vláda nedělá nic! Zatímco okolní státy si už v Evropské unii vyjednávají podporu pro své občany i pro podnikatele, tak česká vláda už od února slibuje, že něco udělá. Jenomže co nevidět bude červenec a vláda zatím neudělala vůbec nic. Tedy vlastně, abych nebyla nespravedlivá, ministři nám doporučili, že si máme v zimě méně topit nebo si vzít dva svetry. A pokud nemáme peníze, tak si máme sehnat druhou nebo i třetí práci.

Anketa

Je zákrok Fialovy vlády proti cenám energií dostatečný?

0%
98%
hlasovalo: 25850 lidí

Ministr průmyslu a obchodu za STAN, Jozef Síkela, představil svůj plán pomoci lidem s drahými energiemi. A co se v něm píše? Že třeba podporu nedostanou lidé, kteří topí nebo mají teplou vodu z tepláren, tedy zhruba 4 miliony lidí. To není ovšem všechno. Těch zvláštních chyb je tam daleko více. Ale o tom někdy příště. Teď ještě jeden poznatek.
Pravda je taková, že ministr průmyslu a obchodu také nestihl za šest měsíců, co je ve vládě, připravit žádný program pro podporu firem a živnostníků, kterým také rostou náklady. Jako by mu bylo úplně jedno, že tím ohrožuje existenci řady z nich. Dochází mu vůbec, že řada firem musí dnes mít puštěnou klimatizaci a to stojí skoro stejně, jako kdyby topily? Dochází mu vůbec, že české firmy jsou v nevýhodě, když na rozdíl od firem v okolních státech jim nikdo nepomůže?

Takže, když to shrnu, musím konstatovat, že hnutí STAN ve vládě je opravdu jeden velký průšvih.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

10:21 Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

Shrnutí korupčních kauz vrcholných politiků, publikovaný na svém veřejném facebookovém profilu