Mračková Vildumetzová (ANO): Karlovarsko má historicky první zastoupení ve vedení Sněmovny

11.11.2021 13:29 | Tisková zpráva

Poslankyně Jana Mračková Vildumetzová (ANO) byla včera večer zvolena místopředsedkyní Sněmovny. Získala přitom nejvíce hlasů ze všech volených členů předsednictva, podporu jí vyjádřilo 142 z přítomných 195 poslanců.

Mračková Vildumetzová (ANO): Karlovarsko má historicky první zastoupení ve vedení Sněmovny
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

„Musím poděkovat všem kolegům za vyjádřenou důvěru. Počet získaných hlasů mně udělal velkou radost,“ neskrývá Jana Mračková Vildumetzová. Ta se před rokem stala suverénní vítězkou krajských voleb v Karlovarském kraji a svoji popularitu prokázala také v nedávných volbách do Sněmovny.

„Ve vedení Sněmovny chci dohlížet na to, aby opozice měla prostor pro kontrolu vlády a nebyla krácena na svých právech. Chci být také spojkou pro obecní a krajské samosprávy a přenášet informace o jejich potřebách a problémech,“ pokračuje dále karlovarská poslankyně. Právě se samosprávou má nová místopředsedkyně velké zkušenosti. Na svém kontě má úspěšnou misi starostky Horního Slavkova, jako hejtmanka vedla Karlovarský kraj a předsedala i Asociaci krajů České republiky. V Poslanecké sněmovně obhájila poslanecký mandát a nyní v ní působí již druhé volební období.

„Z pohledu našeho malého kraje to beru jako velký úspěch. Vždy jsem slibovala, že budu prosazovat zájmy Karlovarského kraje a ujišťovala obyvatele západních Čech, že o našem regionu bude v Praze slyšet. Post místopředsedkyně Sněmovny mi k tomu dává více prostoru, než bych měla jako řadová poslankyně,“ dodala Jana Mračková Vildumetzová.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

21:03 Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k očkování.