Mračková Vildumetzová (ANO): Nekompetentnost ministra Rakušana se projevuje téměř všude, na co sáhne

15.10.2022 10:07 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k situaci v bezpečnostních sborech

Mračková Vildumetzová (ANO): Nekompetentnost ministra Rakušana se projevuje téměř všude, na co sáhne
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

Policisté, stěžující si na to, že nedostávají mzdu za odvedenou práci. Škrtnuté stabilizační příspěvky pro policii. Slučování policejních okrsků. Zpomalení nebo dokonce zastavení obnovy vozového parku hasičů. Rostoucí kriminalita. To je v kostce výsledek práce ministra vnitra Víta Rakušana za jeho pár měsíců ve funkci.

Anketa

Jste ještě schopni zajistit si dostatek kvalitního jídla?

16%
hlasovalo: 16316 lidí

Jeho nekompetentnost se projevuje opravdu téměř všude na co sáhne. Posledním husarským kouskem ministra vnitra je zcela zpackaný boj s nelegální migrací. Jak je jeho zvykem, tak vše na začátku tradičně absolutně podcenil a začal závažný problém zachraňovat až na poslední chvíli.

Několik měsíců jsme ho, stejně jako řada jiných lidí a politiků (mnoho z nich i vysoko postavených v Německu), upozorňovali na fakt, že roste nelegální migrace přes ČR. Odpovědí nám byla jen přezíravost a zlehčování problému. Pak, kdy už bylo pozdě, vyslal na hranice policisty, kteří však tím pádem zase logicky chybí v regionech, ze kterých byli převeleni.

A tak se nelze divit tomu, že při těchto manévrech v Česku roste kriminalita, která je už dnes daleko větší, než byla loni. A příběh se zase opakuje. Znovu ho na to upozorňujeme a on nad tímto problémem, který se dotýká nás všech, opět jen mává rukou. Musíme asi počkat, až se stane, nedejbože, nějaký velký malér, kterého si pak ministr vnitra všimne. Protože on, stejně jako zbytek vlády, funguje vždy se zpožděním.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…