Mračková Vildumetzová (ANO): Takhle si pětikoalice rozdává peníze

30.01.2023 19:02 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k účelovému jednání vlády.

Mračková Vildumetzová (ANO): Takhle si pětikoalice rozdává peníze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Mračková Vildumetzová

Omlouvám se všem za ten termín. Ale to, co předvádí koalice SPOLU a PIRSTAN se nedá pojmenovat jinak, než slovem vyčůranost. Oni jsou totiž koalicí jen tehdy, když se jim to hodí. Když to výhodné není, tak zase koalicí nejsou. Takže, pokud jde o čerpání peněz ze státního rozpočtu, tak pozor – pak tu žádné koalice nemáme. Když jde o výsledky voleb (a kandidátku), tak tu zase koalice máme. Když jde o vystupování v médiích, tak koalice neexistuje. Když jde o rozdělování trafik, tak pozor, to zase koalice je. Logické, že? 

Podruhé přišla vládní koalice s tím, že si chce ve Sněmovně schválit peníze na fungování politických klubů, které v těchto volbách nekandidovaly. A s tím já nesouhlasím. V roce 2021 se totiž do sněmovny dostaly dva subjekty – SPOLU (ODS,TOP09, KDU-ČSL) a Pirati+STAN. Místo dvou klubů je jich tedy pět. A pro každý pak auta, prostory, sekretariát, asistenti…

Já pro tento jejich „podvod“ ruku nikdy nezvednu. Podle mého je to exemplární porušení rozpočtové kázně. Navíc je to podle mého i v rozporu s právními předpisy. A jsem toho názoru, že by to měl někdo řešit. Jenomže, jak známo, kapři si rybník nevypustí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…