Mračková Vildumetzová (ANO): Zase se vracíme do starých kolejí

06.01.2022 6:34 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k rostoucím cenám energií

Mračková Vildumetzová (ANO): Zase se vracíme do starých kolejí
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

Spolu s problémem rostoucích cen energií se zase vracíme do starých kolejí, a to díky stranám, které tady již v minulosti vládly. 

Anketa

Má ministr vnitra Vít Rakušan vaši důvěru?

1%
98%
hlasovalo: 25520 lidí

Netrvalo to ani měsíc a máme tu zpět politiku, která stojí na tom, že všechno má zaplatit střední třída. A samozřejmě také ti, kteří mají hodně hluboko do kapsy.

Vlastně ten jejich nápad je „geniální“. Ale podle mého ho ocení jen a pouze ministr financí, který díky němu dost ušetří.

To, že rostoucí ceny energií a nemorální styl podnikání některých zrušených dodavatelů energií zaplatí zase obyčejní lidé, rozhodně této staré partě politiků nevadí. Proto také přišel Marian Jurečka s nápadem, že pokud nebudete mít na zaplacení zvýšených účtů či vyúčtování, tak si máte dojít požádat o pomoc na úřad práce. Pokud budou vaše náklady na bydlení vyšší než 30 % čistých rodinných příjmů (35 % v Praze), tak vám stát pomůže. Pokud ne, tak máte smůlu.

Ano, vypadá to hezky. Jenomže my už dnes díky studii PAQ Research víme, že u podobných forem pomoci je problém v tom, že se lidé pro ni stydí chodit. Už dnes má nárok na podporu bydlení 16 procent domácností. Jenomže, dostávají ji jen 4 procenta lidí. A kdo je tvoří, si asi umíte představit.

I proto jsem od začátku byla pro jasnější formu pomoci, která by především pomohla lidem, kteří patří do střední třídy. Těm, na které nyní dopadají všechny zvýšené náklady nejvíce. Už nyní se tato část populace stará nejen o děti, ale i o své rodiče.  My, jako hnutí ANO, jsme podobnou formu pomoci nabídli. A to díky nulovému DPH na všechny energie a úsporou cca 1500 Kč pro každou domácnost z obnovitelných zdrojů, bohužel toto bylo smeteno ze stolu a nepodpořeno.
Důvod: já jsem s tím nepřišel, já jsem to nevymyslel, tak to přeci nepodpořím, mě vlastně lidi vůbec nezajímají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).