Müllerová (Zelení): Milujeme jihočeskou krajinu a chceme o ni pečovat

05.08.2021 7:32

Jihočeští Zelení kandidují do Poslanecké sněmovny s programem na ochranu klimatu a krajiny a podporují ženy v politice.

Müllerová (Zelení): Milujeme jihočeskou krajinu a chceme o ni pečovat
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

Jihočeští Zelení podali dnes kandidátku do voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu. Kandidátku vedou tři ženy – Mgr. Dana Kuchtová z Českého Krumlova, ředitelka dětského domova, Ing. Tereza Müllerová z Hracholusk, zemědělská inženýrka a průvodkyně dětí Montessori a JUDr. Helena Nutilová Ph.D., advokátka z Českých Budějovic.

„Prosazujeme masivní investice do obnovitelných zdrojů energie, změníme Územní energetickou koncepci Jihočeského kraje. Solární panely budou na každé střeše škol a budov ve vlastnictví státu. Jaderná energetika není řešením klimatické krize. Zavedeme důsledné třídění biologicky rozložitelného odpadu, a výrazně tím snížíme produkci odpadů,“ říká Dana Kuchtová, lídryně jihočeské kandidátky.

„Milujeme jihočeskou krajinu a chceme o ni pečovat, zdvojnásobíme proto prostředky v programech péče o krajinu. Chceme více žen v politice a chceme, aby ženy vydělávaly stejně jako muži,“ shrnuje Tereza Müllerová, dvojka jihočeské kandidátky.

„Dobré vzdělání musí být dostupné všem v Jihočeském kraji, jsme proti rušení škol. Budeme hledat cesty, jak zvýšit prestiž učitelského povolání, mj. finančními nástroji – zavedeme automatické zvyšování platů pedagogických pracovníků tak, aby platy odpovídaly průměrné mzdě vysokoškolsky vzdělaných pracovníků,“ dodává Dana Kuchtová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…