Munzar (ODS): Dobrá věc se podařila. Větší dostupnost hypoték

05.06.2023 7:05 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k hypotékám.

Munzar (ODS): Dobrá věc se podařila. Větší dostupnost hypoték
Foto: ods.cz
Popisek: Vojtěch Munzar (ODS)

Dobrá věc se podařila. Větší dostupnost hypoték. To je závěr jednání rady České národní banky, která snížila požadavky na tzv. úvěrové ukazatele a nebude uplatňovat ukazatel DSTI (limit výše splátek dluhu k čistému měsíčnímu příjmu).

Původní výše bránila získat hypotéku i těm, kteří by jinak na její splácení i při vysokých úrokových sazbách měli. Dnes se jim otevírá možnost, jak financovat vlastnické bydlení.

Vždy jsem v politice podporoval vlastnické bydlení, protože je hodnotou, za kterou je nutné se stavět. Bydlet ve svém není jen řešením bytové potřeby, ale je to i určitá forma majetkového zabezpečení.  

Proto jsem ve Sněmovně před měsícem uspořádal veřejný seminář, na kterém jsme o úvěrových ukazatelích diskutovali s viceguvernérem ČNB Janem Faitem a také jsem o této problematice mluvil na jednání s guvernérem Michlem. Malé příspěvky do mozaiky, které vedly k dnešnímu rozhodnutí centrální banky.

O to mám větší radost, že financování vlastnického bydlení bude dostupnější.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

10:04 Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.