Nacher (ANO): Chronologie Dozimetru a vysvětlení ze strany ministra vnitra

24.10.2023 20:07 | Zprávy

Projev na 78. schůzi Poslanecké sněmovny 24. října 2023 ke kauze Dozimetr

Nacher (ANO): Chronologie Dozimetru a vysvětlení ze strany ministra vnitra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Patrik Nacher (ANO)

Děkuji. Dámy a pánové, paní ministryně, paní místopředsedkyně, já mám dva body na zařazení.

Ten první se týká opět tématu Pražského inovačního institutu. Opět vás tady žádám o to, abychom zařadili bod, kde bychom přijali usnesení, vedoucí k provedení kontroly ze strany NKÚ u Pražského inovačního institutu. Jsem s tím otravný a řeknu vám proč. Protože Pražský inovační institut požádal vedení hlavního města o další novou dotaci 5,3 milionů korun. Tak nevím, kdo si vezme na starost a na zodpovědnost to, že budeme dávat další milióny instituci, na kterou je podáno několik trestních oznámení a kde jediná šance, jak tam poslat kontrolu NKÚ, je prostřednictvím Poslanecké sněmovny. Já už jsem vás tady o to žádal několikrát. Není to nic proti ničemu. Poprosím, aby ten zbytek, co tady ještě sedí, se zeptal svých pražských poslanců, ať už jde o kolegy z ODS, STAN, Pirátů, TOP 09 /nevím, jestli jsem někoho nevynechal/. Tak se jich zeptejte. Myslím si, že ten, kdo to skutečně nebude zametat pod koberec, tak ví, že kolem Pražského inovačního institutu jsou problémy. My to budeme řešit teď ve čtvrtek na zastupitelstvu.

Jak říkám, ta nová věc, proč sem s tím jdu, je to, že je tam nová žádost o nový příspěvek, takže si myslím, že by si to zasloužilo kontrolu. Jak jsem vám tady říkal minule, já jsem se obrátil tady na kontrolní výbor, ten má činnost plnou až do konce roku a odkázal mě na to, abych to navrhl jako bod. Takže to je bod číslo jedna. Dal bych to dnes po již zařazených bodech, případně alternativně na 18.45. Myslím, že jde jen o odsouhlasení toho usnesení, nebo neodsouhlasení. Nemusíte to odsouhlasit, ale nějak se k tomu vyjádřit. Více než pět až deset minut to nezabere. Případně jako první bod v pátek, paní místopředsedkyně.

Ano. Tak, aby to vycházelo. Nevím přesně, jak tam ty body budou.

A teď mám druhý bod. Vidíte, ještě mám jednu až dvě minuty z toho prvního, tak já toho využiju. Ten druhý bod se jmenuje Chronologie kauzy Dozimetr. Já jsem o tom chtěl hovořit při tom vyslovování nedůvěry vládě, ale nebylo na to moc času. Já bych to tak i nazval - Chronologie Dozimetru a vysvětlení ze strany ministra vnitra.

Jak víte, já jsem pražský poslanec i zastupitel, takže jsem v trochu větším detailu než vy. Já vám tady tu chronologii řeknu a z toho vychází několik otazníků, které by bylo dobré, aby tady pan ministr vnitra v tom bodě rozptýlil, pokud to tak není.

Únor 2022, 18. února vychází první článek na Neovlivní s podezřením, že Petr Hlubuček je vyšetřovaný. 19. února 2022 vydává PrahaIN článek, který označuje Petra Hlubučka dokonce za člena organizované zločinecké skupiny. A teď to začne být zajímavé. V březnu 2022 Hana Kordová Marvanová vystupuje ze STANu /ona byla členkou/ a poukazuje na podivné praktiky kolegy Hlubučka, a to přímo dopisem, který zaslala Vítovi Rakušanovi. Bavíme se o březnu 2022. 4. května ovšem pražský sněm hnutí STAN v Domě armády na Praze 6, kde vystoupil i pan předseda Vít Rakušan, schvaluje kandidátku, kde Petr Hlubuček je na třetím místě. To znamená, tři měsíce po prvních článcích, dva měsíce po upozornění od Hany Kordové Marvanové.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ODS: Vláda Andreje Babiše brala lidem peníze a rozhazovala je za dotace

18:09 ODS: Vláda Andreje Babiše brala lidem peníze a rozhazovala je za dotace

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke dni daňové svobody.