Nacher (ANO): Odmítáme dopravní blokády Prahy a vyzývá politiky k řešení této situace

30.03.2023 10:01 | Tisková zpráva

Pražští zastupitelé za hnutí ANO považují nedávné a často opakované dopravní blokády v Praze za zbytečné nátlakové akce.

Nacher (ANO): Odmítáme dopravní blokády Prahy a vyzývá politiky k řešení této situace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Patrik Nacher

Kvůli podobným blokádám se nedostanou Pražané včas do práce, v horším případě neprojedou auta integrovaných záchranných složek, což může být život ohrožující stav.

„Hnutí ANO primárně podporuje zklidnění dopravy v hlavním městě, hlavně v obytných zónách, není ale možné plošně zavést třicítku v celém městě, zvláště ne na páteřních komunikacích,“ uvedl předseda hnutí ANO v Praze Ondřej Prokop s tím, že podobná opatření měly před nedávnými komunálními volbami Strana zelených a hnutí Praha Sobě. „Myslím, že voliči jasně ukázali, že chtějí, aby Praha směřovala jiným směrem, například Stranu zelených do zastupitelstva ani nepustili, není proto možné si program vynucovat podobně nátlakovými akcemi,“ dodal Prokop.

Poslanec Parlamentu ČR a pražský zastupitel Patrik Nacher se stejně jako jeho kolegové domnívá, že aktivní by v této oblasti měli být hlavně odpovědní politici, pražský primátor Svoboda, který má ve své gesci bezpečnost a především pak jeho náměstek pro dopravu Zdeněk Hřib. „Není možné, aby takhle často kdokoliv blokoval pražskou dopravu, vyzýváme proto primátora Svobodu a náměstka pro dopravu Hřiba, aby začali být v této otázce aktivní a našli řešení vedoucí k tomu, že se podobné nátlakové akce už nebudou opakovat,“ dodal Nacher. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…