Nacher (ANO): Zastupitelský klub sbírá podpisy ke svolání mimořádného zastupitelstva

30.08.2023 17:17 | Tisková zpráva

Hnutí ANO sbírá podpisy potřebné ke svolání mimořádné schůze pražského zastupitelstva kvůli novým zjištěním v kauze Dozimetr a roli Jiřího Pospíšila. Zároveň vyzvalo předsedy všech zastupitelských klubů, aby se svými podpisy pod žádost připojili.

Nacher (ANO): Zastupitelský klub sbírá podpisy ke svolání mimořádného zastupitelstva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Patrik Nacher (ANO)

„Už včera jsme vyzvali k převzetí politické odpovědnosti Jiřího Pospíšila, ale těch závažných informací je tolik a stále se objevují nové, že je nutné celou záležitost diskutovat na mimořádném zastupitelstvu. Vyzvali jsme všechny zastupitelské kluby, aby své podpisy připojily, protože i koalice by měla mít zájem kauzu rychle projednat a být konzistentní, když před volbami chtěli tuto věc řešit. Očekávám proto, že své podpisy připojí a svolání mimořádného zastupitelstva podpoří. Je v zájmu všech zastupitelů, abychom se setkali v mimořádném termínu, chovali se vůči veřejnosti transparentně, ale také, abychom touto kauzou nekontaminovali řádné jednání zastupitelstva, protože pak bychom z programu nemuseli stihnout další důležité body, třeba Milostivý podzim,“ říká předseda zastupitelského klubu hnutí ANO Patrik Nacher.

„Z dostupných informací jsme se dozvěděli, že je pravděpodobné, že komunální kampaň hnutí STAN a TOP 09 byla financována z černých peněz, které navíc možná pocházely z trestné činnosti. A já připomínám, že jde zároveň o dvě vládní strany, a pokud si vzpomeneme, tak v minulosti zde kvůli podobným kauzám padla například druhá vláda Václava Klause. Jinými slovy, opravdu jde o zcela závažné informace a mimořádné zastupitelstvo je proto zcela na místě,“ říká předseda pražské organizace hnutí ANO Ondřej Prokop.

Ke svolání mimořádného zastupitelstva jsou potřeba podpisy minimálně třetiny zastupitelů z 65členného zastupitelstva, přičemž samotný klub hnutí ANO disponuje 14 zastupiteli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

10:21 Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) schválil pravidla pro poskytování příspěvků např…