Nantl (ODS): Kraj otevřel novou pobočku vzdělávací organizace v Břeclavi

21.10.2022 13:49

Dne 20. října 2022 proběhlo za účasti krajského náměstka hejtmana, ředitelů škol a vedení města slavnostní otevření nové pobočky VIM - Vzdělávacího institutu pro Moravu v Břeclavi. Krajská organizace tak nyní poskytuje vzdělávání a služby školám ve všech okresních městech.

Nantl (ODS): Kraj otevřel novou pobočku vzdělávací organizace v Břeclavi
Foto: Archiv JN
Popisek: Mgr. Jiří Nantl, lídr ODS do voleb zastupitelstva Jihomoravského kraje

„Záměrem kraje je poskytovat školám co možná největší rozsah vzdělávání a služeb, které jim pomohou ve zvyšování jejich kvality. Skrze VIM se nám daří mimo jiné doplňovat vzdělání učitelů, ale i připravovat je na nové výzvy dnešní doby. Vítám pozitivní zpětnou vazbu vedení města konkrétně zde v Břeclavi, které má zájem spolupracovat. Celá řada aktivit je přenositelná i pro základní školy a my půjdeme společným projektům naproti,” řekl při slavnostním zahájení Jiří Nantl - náměstek hejtmana JMK pro vzdělávání a strategii chytrého regionu. 

Anketa

Má cenu pořádat demonstrace proti vládě?

hlasovalo: 32343 lidí

Břeclavskou pobočku VIM nově najdou zájemci na adrese Sovadinova 45, Břeclav. Nahradila v prostorách dosavadní soukromé dětské centrum, které ukončilo činnost. Nachází se na protější straně SVČ Duhovka, jenž je také zřizované krajem. Budova poskytuje zázemí pro administrativní pracovníky a výukovou místnost pro 30 osob. Zároveň je zde velký venkovní prostor a vzdělávací akce je možné pořádat i tam. Nákup nemovitosti z větší části pokrývá prodej nemovitosti ve Velkých Pavlovicích, ve kterých sídlil úsek VIM pro poskytování účetních služeb.

„Díky naší přítomnosti ve městě můžeme školám, školským zařízením, ale i dalším osobám a institucím pohybujícím se v oblasti školství poskytnout větší komfort a co nejširší dostupnost naší nabídky v oblasti vzdělávání. Zároveň nedošlo k omezení našich služeb, protože administrativní zázemí máme i v nové pobočce,” vysvětlila Leona Sapíková - ředitelka VIM.

Krajská organizace se zaměřuje na vzdělávání pedagogů, mentoring ředitelů, ale i na poskytování služeb školám jako jsou účetnictví, pomoc s výpočetní technikou či mzdovou administrativu. Jedná se o jednu z největších vzdělávacích organizací tohoto typu v České republice. Hlavní sídlo organizace je v Brně. Stálé pobočky má pak v Břeclavi, Znojmě, Hodoníně a Blansku. Výuková pracoviště jsou ve Vyškově a od října letošního roku také v Boskovicích, kde se VIM dohodl na využití prostor tamního gymnázia.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

8:05 Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy