Navrátil (KDU-ČSL): Kvalita sociálních služeb v regionu rok od roku roste

01.12.2020 10:46

Moravskoslezský kraj intenzivně zvyšuje kvalitu sociálních služeb. Rada kraje opět vyhlásila dotační program, díky kterému půjde do krajské sítě sociálních služeb celkem 40 milionů korun.

Navrátil (KDU-ČSL): Kvalita sociálních služeb v regionu rok od roku roste
Foto: kdu.cz
Popisek: Jiří Navrátil (KDU-ČSL)

Sociální služby budou moci prostředky využít například na investiční akce, nákupy potřebného vybavení nebo na nová auta.

Moravskoslezský kraj významně podporuje kromě organizací, které sám zřizuje, také služby poskytované nestátními neziskovými organizacemi. Právě pro ně je dotační program určený. „Klademe důraz na to, aby se neustále zvyšovalo pohodlí a kvalita života všech klientů sociálních služeb v našem regionu. Každá lidská bytost si zaslouží mít své soukromí, příjemné prostředí a potřebné pohodlí. Důležité také je, aby měli kvalitní zázemí také ti, kteří o klienty pečují. Věřím, že jim krajské příspěvky v jejich náročné práci pomohou,“ řekl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro sociální oblast Jiří Navrátil a doplnil, že o dotaci si sociální služby mohou zažádat od 7. do 18. ledna 2021. Přidělení finančních prostředků budou schvalovat krajští zastupitelé v červnu roku 2021, bezprostředně po tomto schválení budou následovat podpisy smluv a výplata přidělených dotací.

„Celkem 40 milionů korun půjde z krajského rozpočtu například na investiční akce, jako jsou rekonstrukce budov, bezbariérové úpravy venkovních areálů, vybavení prádelen a kuchyní, vybudování nových výtahů či pořízení klimatizace. Sociální služby si za krajské peníze budou moci také pořídit potřebné vybavení, jako jsou polohovací lůžka, kompenzační pomůcky, ale také třeba počítače. Dotace může být využita i na pořízení automobilů nebo jejich bezbariérovou úpravu. Do krajské podpory pak spadá i zřízení a vybavení místností pro zemřelé v pobytových sociálních službách,“ vyjmenoval náměstek hejtmana kraje Jiří Navrátil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice