Navrátil (KDU-ČSL): Pane ministře Hamáčku, zlobím se

12.11.2020 16:54

Náměstek hejtmana Navrátil v otevřeném dopise upozornil na dezinformaci ministra Hamáčka.

Navrátil (KDU-ČSL): Pane ministře Hamáčku, zlobím se
Foto: kdu.cz
Popisek: Jiří Navrátil (KDU-ČSL)

Náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro sociální oblast Jiří Navrátil poslal ministrovi Janu Hamáčkovi otevřený dopis. V něm upozornil na chybnou informaci, kterou ministr vnitra zveřejnil 11. 11. na tiskové konferenci po jednání Ústředního krizového štábu ČR. Ministr a šéf štábu prohlásil, že vláda projednávala pracovní příkazy pouze pro mediky, nikoli pro studenty sociálních oborů.

„Zlobím se. Je to přesně měsíc, co vláda studentům příslušných oborů pracovní povinnost uložila. Tito mladí lidé v sociálních službách navíc s ochotou a obětavě pomáhali už na jaře. Nevědomost pana ministra Hamáčka a včerejší veřejné prohlášení uvedly studenty i veřejnost v pochybnosti, zda jsou jejich pracovní příkazy v souladu se zákonem. A ještě hůře: je to výraz nezájmu a neúcty vůči těm, kteří jsou v sociálních službách nasazeni a často jsou kvůli přímému kontaktu s nakaženými v ohrožení,“ řekl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro sociální oblast Jiří Navrátil a upřesnil, že aktuálně v sociálních službách v regionu působí na základě rozhodnutí 133 studentů a žáků.

„Pana ministra jsem v dopise vyzval, aby vše veřejně uvedl na pravou míru. Považuji za velmi důležité, aby veřejnost věděla, že vedle vojáků, dalších složek záchranného sboru a vedle mediků pomáhají v aktuální mimořádné krizové situaci také studenti sociálních oborů. Také oni si zaslouží respekt a poděkování,“ uzavřel náměstek hejtmana kraje Jiří Navrátil.

Jiří Navrátil

  • KDU-ČSL
  • Politika už musí být konečně službou lidem.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…