Navrátil (KDU-ČSL): V našem kraji je asi šest set dětí, které vyrůstají v domovech

02.09.2021 13:09

Dny rodin opět podpoří pěstounství, také nabídnou zábavný program pro rodiny.

Navrátil (KDU-ČSL): V našem kraji je asi šest set dětí, které vyrůstají v domovech
Foto: kdu.cz
Popisek: Jiří Navrátil (KDU-ČSL)

První tři zářijové neděle budou v Moravskoslezském kraji patřit DNŮM RODIN. Odpolední akce se uskuteční v atraktivních lokalitách na hradě Sovinec a zámcích ve Frýdku-Místku a Kuníně.

Anketa

Kdo byl vítězem středeční debaty na CNN Prima News?

81%
3%
hlasovalo: 7979 lidí

Nabídnou zábavný program pro celou rodinu, ale také upozorní na náhradní rodinnou péči. Cílem těchto akcí konaných v rámci kampaně Dejme dětem rodinu je informovat o pěstounství a motivovat k němu další ochotné lidi.

„V našem kraji je zhruba šest stovek dětí, které vyrůstají v domovech, i když by mohly žít v náhradních rodinách. Přirozené rodinné prostředí je pro nejmenší, ale i ty starší děti rozhodně vhodnější, děti poznávají všední chod rodiny, učí se přirozeným vztahům, lépe se připravují na svůj samostatný život v dospělosti. To jsou v kostce hlavní důvody, proč Moravskoslezský kraj tak intenzivně pěstounství podporuje. Chceme co nejvíce lidí informovat o možnosti nabídnout zázemí dětem z domovů a chceme je motivovat, aby své náruče a svá srdce těmto dětem otevřeli,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro sociální oblast Jiří Navrátil, který nad akcemi Dny rodin převzal záštitu. Vyčíslil, že v roce 2020 bylo v Moravskoslezském kraji do náhradní rodinné péče či do osvojení přijato celkem 91 dětí, dalších 110 dětí se ujali pěstouni na přechodnou dobu. V roce 2019 šlo k pěstounům či do osvojení 99 dětí, k pěstounům na přechodnou dobu 128 dětí.

Žadatelů, kteří vloni dětem nabídli zázemí, bylo celkem 122. O osvojení požádalo 42 z nich, o pěstounskou péči projevilo zájem 55 lidí, pěstouny na přechodnou dobu se nově chtělo stát 25 osob. Oproti roku 2019 se jedná o mírný pokles žadatelů, ovšem jen v řádu jednotek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…