Navrátil (TOP 09): Krajský úřad ve Zlíně má zavřeno

04.10.2015 6:33

Krajský úřad ve Zlíně má zavřeno. Na dveře sice bušit nemusíte, ale pokud budete mít nepříjemné dotazy, zabouchnou vám dveře před nosem.

Navrátil (TOP 09): Krajský úřad ve Zlíně má zavřeno
Foto: Daniela Černá
Popisek: Vlastislav Navrátil

Třeba i devatenáctkrát. Právě za toto chování dostal úřad anticenu v přístupu k informacím. Ale až přijdou za rok krajské volby, bude koalice jistě mluvit o tom, jak je (ne)transparentní.

Na informace máte nárok, můžete je chtít, ale nic nedostanete! Přesně to se stalo občanovi, který žádal informaci o odměnách vedoucích odborů a ředitele úřadu, nejvyššího managementu kraje. Devatenáctkrát mu byla odpověď odepřena, a to v rozporu s nadřízeným orgánem. Ministerstvo vnitra toto rozhodnutí úřadu vždy zrušilo. Za porušování právního řádu tak získal Krajský úřad ve Zlíně anticenu, která poukazuje na neotevřenost a špatné poměry, které na něm panují.

Za rok tu máme krajské volby a v programech stran současné koalice se jistě dočteme, jak budou usilovat o otevřenost a transparentnost krajského úřadu. Budova číslo 21 se ale občanům neotevře jen proto, že to strany napíšou na papír. Musí pro to také něco dělat. Měly na to čtyři roky a neudělaly nic. Usilují o hlasy občanů, o jejich volební lístky. Ale jejich názory a dotazy, ty je již nezajímají.

Vlastislav Navrátil, krajský předseda TOP 09 - Zlínský kraj

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…