Nejedlý (Zelení): K Paříži

21.04.2017 11:05

Přestaňme nalhávat, že radikální islamismus nemá politické cíle a že terorismus není chladnokrevný politický prostředek. Střelec v Paříži včera jasně chtěl ovlivnit francouzské prezidentské volby.

Nejedlý (Zelení): K Paříži
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

Po včerejším střeleckým útoku v Paříži bychom se měli všichni pomodlit za Evropu. Tahle situace naprosto rozhodila vývoj prezidentské kampaně a v neděli se muže stát cokoli.

Zároveň si přestaňme nalhávat, že radikální islamismus nemá politické cíle a že terorismus není chladnokrevný politický prostředek. Střelec v Paříži včera jasně chtěl ovlivnit francouzské prezidentské volby, aby pomohl zvolit kandidátku, která chce rozbít evropskou integraci, vyvést Francii z NATO a prosazovat ne-liberální, nacionalistickou, xenofobní a islamofobní politiku.

Jak líp zničit liberální demokracii lip, než zevnitř? Jak liberální demokracii zničit trvaleji, než že popře sama sebe? Jak líp zničit liberální demokracii, než se si sama instaluje své vlastni fašisty, autokraty a oligarchy.

Tedy pomodleme se za Evropu a za naše francouzské přátele, aby v neděli volili s myšlenkou na tři hesla Velké francouzské revoluce svoboda, rovnost, bratrství a volili rozumem v duchu descartovské tradice, a ne strachem.

Opak by byl vítězstvím vskutku zajímavé koalice: evropských pravicových a levicových extremistů, islamistických teroristů a Putinovského Ruska. Tak si držme palce.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.