Nejkrásnější kroniku v kraji má Cheb

07.12.2017 19:05

Zásluhu na tom má chebský kronikář pan Jindřich Josef Turek. Za krajské ocenění poděkoval i starosta města.

Nejkrásnější kroniku v kraji má Cheb
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Kronika města Cheb zvítězila v krajské anketě „O nejlepší kroniku Karlovarského kraje“ za rok 2015. Zásluhu na tom má bezpochyby chebský kronikář pan Jindřich Josef Turek. Ten kroniku města Cheb vede od roku 1993. Kronika za dobu vedení pana Turka získala řadu ocenění nejen doma, ale především v sousedním Německu.

U příležitosti konání tiskové konference slavnostně panu Turkovi poděkoval starosta města Antonín Jalovec a předal dárek v podobě keramického anděla.

„Vážím si práce pana Turka. Chebská kronika je pro město historickou studnicí informací. Překrásné kresby, které události města doprovází, umocňují atmosféru i náladu a význam popisované skutečnosti. Kronika je jediným dokumentem, který pojednává chronologicky o událostech města a napomáhá orientaci v dané době a čase. Přeji kronikáři panu Turkovi hodně zdaru v další prospěšné práci,“ uvedl starosta Antonín Jalovec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.