Nekl (KSČM): Koaliční handrkování by měla nahradit práce

22.11.2016 12:29

Je nesmírně těžké porozumět současné situaci v české vládě. Dva největší koaliční partneři se evidentně nenávidí, což nutně musí připomínat poslední „křeče“ Nečasovy vlády.

Nekl (KSČM): Koaliční handrkování by měla nahradit práce
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Oznámení premiéra o ministerských výměnách bylo úsměvné. Sám totiž v první moment evidentně nevěděl, koho kým vlastně nahradit. Nelze také opomenout, že za rok se nový ministr nedokáže seznámit s rezortem tak, aby mohl začít kvalitně pracovat, případně svoji oblast posunout dopředu. Od počátku muselo být Sobotkovi jasné, že má podepsanou koaliční smlouvu, která mu zakazuje bez domluvy obměňovat ministry ve vládě z jiných koaličních stran.

Tudíž jeho kázání ministru dopravy, případně dalším, je jen plácáním do vody. To vše, co se v těchto dnech událo, vnímají naši občané za dění silně připomínající špatnou grotesku. Velké oznámení o výměně vládních představitelů skončilo tak pouze u dvou ministrů. Jakžtakž dokážu pochopit výměnu ministra Dienstbiera, co se však týče zdravotnictví, hodnotí občané tuto změnu pouze jako kosmetickou, neboť nový ministr jen těžko stihne prosadit nějakou vlastní iniciativu, vzhledem k tomu, že ji prakticky, ani kdyby se sebevíce snažil, nedokáže dokončit.

Vládní nepochopitelné aktivity a vzájemné osočování pouze odvádí ministry od skutečné práce, jež by znamenala přínos jak pro republiku, tak naše občany. A v mnohých případech její kroky naznačují, že premiérem je vlastně ministr financí.

Autor-poslanec je kandidát pro volby do Zastupitelstva Olomouckého kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.