Nekovář (Úsvit): Evropská unie a Češi

15.05.2014 7:24

Spojená Evropa, to už roku 1458 prosazoval český král Jiří z Poděbrad. Měl na mysli především společnou bezpečnost zemí. Před vpády ze severu i jihu.

Nekovář (Úsvit): Evropská unie a Češi
Foto: Daniela Černá
Popisek: Hasič Jiří Nekovář (vlevo), kandidát Úsvitu přímé demokracie Tomia Okamury do Evropského parlamentu

Byl to nápad, který jsme dovedli do určité podoby až nyní. Evropská unie je v plenkách, národy se rozdělily na euroskeptiky a eurooptimisty. Je třeba tuto problematiku vnímat reálně . Jasně a srozumitelně formulovat naše požadavky v eurozóně. Zachovat plně českou identitu a nedopustit vměšování unie do našich vnitřních věcí. Češi jsou malá země s velkou kulturní tradicí. Jsme uprostřed Evropy. Také jsme vždy patřili k evropské špičce v průmyslu. O to více mě šokuje účast našich europoslanců v europarlamentu. Vždy je někdo zvolen a jako by ho unie pohltila, žádné prohlášení, žádná viditelná činnost ve prospěch mateřské země. Naši lidé musejí být vidět a slyšet. Když jednou týdně nepostřehnu ve zprávách, že náš euro poslanec za něco ,,bojuje“, tak byli zvoleni špatní lidé.

Zajímavé je, jak funguje obrana proti levnému dovozu třeba z Číny. Tato země klidně, bez patentu nebo licence, okopíruje a beztrestně prodává vlastně cokoli.

To je špatně. Kde je ochrana evropského trhu? Co dělají evropští poslanci? Jak je možné, že evropská unie reguluje vnitřní trhy a nebrání se expanzi výrobků za dampingové ceny? Možná jsem už v roce 1991 držel v ruce odpověď na mnoho dnešních otázek. ,,Bílá kniha“ – že nevíte, co to je? Byla to studie EU, která na svých stránkách představila vizi budoucí Evropy. A Česká republika v této knize byla do budoucna prezentována jako agro-turistická země. Myslím, že je potřeba se nad tímto zamyslet. Více českých nápadů a podnětů do Bruselu! A poctivě se za ně,, prát“. A méně nápadů z Bruselu do Čech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…