Němcová (ODS): Jestli Piráti chtějí stavět na větrných mlýnech, tak jich Vondráček několik vystaví

22.11.2017 17:33

Projev na ustavující schůzi Poslanecké sněmovny dne 22. 11. 2017 k návrhu na volbu předsedy Poslanecké sněmovny

Němcová (ODS): Jestli Piráti chtějí stavět na větrných mlýnech, tak jich Vondráček několik vystaví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

Děkuji za slovo. Vážené dámy a vážení pánové, já chci reagovat na to, co zde zaznělo z úst zástupců Pirátů. Jestliže vyzývají k tomu, aby se jediný kandidát na pozici předsedy Poslanecké sněmovny sem šel představit, aby řekl, jaké má úmysly s tím, jak bude vysokou ústavní funkci vykonávat, tak já se podivuji nad tím, že ještě dříve než si tyhle odpovědi vyslechli, tak několikrát opakovaně, desetkrát v průběhu měsíce od voleb, deklarovali, že prostě pana poslance Radka Vondráčka podpoří, protože ho holt podpoří. A to bylo všechno.

Tak nevím, na co teď potřebují nějaké další představení, protože pokud byste chtěli posuzovat, zda je to pro vás člověk, který odpovídá třetí nejvyšší ústavní funkci v českém ústavním systému, tak přece už tu máte skutky. Vy nepotřebujete stavět na nějakých slibech a vizích, vy jste v první den jednání ustavující schůze Sněmovny slyšeli, že pan poslanec Vondráček podporuje to, aby mandátový a imunitní výbor byl méněčlenný a aby tudíž byla vyřazena velká část Sněmovny, tedy malé strany, z rozhodování o klíčových otázkách. Vy jste dnes viděli jeho hlasování, kterým podpořil předsedu mandátového a imunitního výboru navzdory tomu, co zde předtím bylo řečeno, takže kdybyste chtěli postupovat, tak vám slouží skutky a k tomu rozhodování je zde k dispozici máte.

Jestliže chcete stavět na nějakých větrných mlýnech, tak to určitě pan poslanec Vondráček vám jich tady několik vystaví a vy se vyvléknete z té odpovědnosti, kterou jako volitelé v této volbě máte. (Potlesk.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…