Němcová (ODS): Roman Prymula na nás vystrkuje zadek

23.10.2020 14:06

Komentář na facebookovém profilu k situaci kolem Romana Prymuly a Jaroslava Faltýnka.

Němcová (ODS): Roman Prymula na nás vystrkuje zadek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

Prymula, do měsíce a do dne

Je to měsíc a den, kdy Andrej Babiš uvedl do funkce nového ministra zdravotnictví Romana Prymulu. Jmenování prezidentem v Lánech proběhlo - jak to říci - hodně nestandartně. Prezident sesutý v křesle, ministr si k němu jde pro jmenovací listinu, sehne se a my v dlouhém záběru máme potěšení sledovat páně ministrovo pozadí. Ten záběr vysvětluje dnešní dění:

1) Před měsícem nově jmenovaný ministr zdravotnictví řekl: "základním mým úkolem je stabilizovat epidemiologickou situaci. Udělám pro to vše."

2) Před týdnem promluvil k národu. Aranžmá s nehnutě stojícími šéfy nemocnic připomínalo krematorium. Vyzýval k odpovědnosti: roušky, rozestupy, ruce ... V době, kdy již vláda promrhala důvěru veřejnosti, k nám mluvil jako k chovancům nápravného zařízení. Bez empatie, pokory, bez snahy povzbudit.

3) Před dvěma dny vláda odhlasovala opětovné zastavení eknonomiky, omezila osobní kontakty, společenský život, zavřela školy, obchody, živnosti. Spousta lidí je nešťastných, neví, jak se uživí, zdravotníci procházejí kritickým obdobím.

4) Včera v noci jel ministr Prymula do restaurace. Jeho nařízením měla být zavřená, v noci nesmí mít ani výdejní okénko. S předsedou poslaneckého klubu J. Faltýnkem prý řešili zdravotnické mise. No jistě: co také jiného se řeší o půlnoci v zakázané restautauraci. Jediné, co napadá mě, je, že specialista na obskurní schůzky, pan Faltýnek, přemlouval ministra Prymulu, aby kývl na post premiéra. Smysl by to dávalo. Vždyť v rozhovoru před pár dny vysvětloval národu, že Andrej Babiš už je na pokraji svých sil.

5) Ministr zdravotnictví zatloukl poslední hřebíček do rakve důvěry občanů ve vládu Andreje Babiše. Vysmál se občanům, zdravotníkům, živnostníkům, pedagogům, seniorům, studentům a jejich rodičům. Ukazuje se čistá symbolika lánského jmenování. Roman

Prymula na nás vystrkuje zadek! Za asistence premiéra a prezidenta! To si nesmíme nechat líbit!

Jestli to někdo zvládne, budeme to my sami. Vláda nám hází klacky pod nohy, ale to vybereme. Buďme k sobě pozorní a pomáhejme si navzájem! Takovou samozřejmost nemusíme projednávat v noci v zakázané restauraci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…