Němcová (ODS): Zatýkací dopis

21.03.2021 18:02

Komentář na facebookovém profilu k Babišovu vytýkajímu dopisu ministru Blatnému

Němcová (ODS): Zatýkací dopis
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

1) Prezident tlačí na odvolání ministra zdravotnictví, protože odmítá dát výjimku vakcíně Sputnik. Premiér tvrdí, že k odvolání není důvod, přesto posílá ministrovi vytýkací dopis. Cituji z něj větu: “Jeví se mi, že Ministerstvo zdravotnictví pod vaším vedením rezignovalo na řádný výkon funkce tohoto rezortu.”

2) Dopis by v první řadě měl obdržet premiér. Nikoli vytýkací, ale zatýkací. Začala bych stejně: “Jeví se mi, že vláda ČR pod vaším vedením rezignovala na řádný výkon funkce vedení státu.”

Anketa

Uškodí ODS odchod Pavla Novotného?

5%
18%
hlasovalo: 9931 lidí

  • dopustil jste, aby zemi v době pandemie místo odborníků řídili specialisté na politický marketink. Vaše politické a finanční zisky mají přednost před zdravím, vzděláváním, ekonomikou.
  • v přepočtu na počet obyvatel jsme zemí s největším počtem zemřelých, naše děti byly ve školách nejméně, ekonomika je v rozvratu.
  • financování Vašeho soukromého byznysu z veřejných rozpočtů pokračuje i v době, kdy krachují celá ekonomická odvětví a obrovské množství lidí se propadá do existenčních problémů. Tok dotací pro holding Agrofert se nezastavil. Týká se to zemědělství, chemického a potravinářského průmyslu nebo zdravotnické větve Vašeho podnikání.
  • jenom v letech 2014-2019 získaly Vaše firmy dotace a různé podpory ve výši 10,4 miliardy korun. Každý občan ČR Vám tak ze svých daní přispěl tisícem korun. Je to násobně více, než když jste v politice nebyl.

3) Požaduji, abyste zveřejnil veškeré výdaje z veřejných rozpočtů firmám Vašeho holdingu (nyní ve svěřeneckých fondech) za celou dobu pandemie. Tvrdíte, že fondy Vám nepatří a k žádným informacím o jejich hospodaření nemáte přístup. K informacím o veřejných rozpočtech snad jako premiér přístup máte, neměl by to tedy být problém.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Koudelka (Trikolora): Tajemství Michaila Gorbačova

16:14 Koudelka (Trikolora): Tajemství Michaila Gorbačova

Recenze knihy Jánose Zolcera. Nakladatelství Slovart Praha 2023, ISBN 978-80-276-0579-8, 408 stran.