Neubauer (ČSSD): Předsedkyně Židovské obce převzala plaketu Bohumila Kulhánka

21.07.2017 10:17

Na letošní kulturní akci Nebe plné padáků se, jako tradičně, předávaly stříbrné plakety Bohumila Kulhánka. Ty uděluje Městský obvod Plzeň 3 od června 2008 významným plzeňským osobnostem nebo lidem, kteří podpořili plzeňské počiny či akce. Mezi letošní nominované patřila i předsedkyně Židovské obce Eva Štixová, která se ale nemohla ze zdravotních důvodů zúčastnit slavnostního předání.

Neubauer (ČSSD): Předsedkyně Židovské obce převzala plaketu Bohumila Kulhánka
Foto: red
Popisek: Radislav Neubauer, Starosta MO Plzeň 3

„Rozhodli jsme se, že paní Evu Štixovou pozveme k nám na úřad a plaketu jí dodatečně předáme. Snad jsme jí alespoň trochu vynahradili slavnostní okamžik, o který v červnu přišla“, říká Radislav Neubauer, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Předání plakety byli přítomni i místostarostové MO Plzeň 3 Radoslav Škarda a David Procházka. Zástupci centrálního obvodu pak setrvali s paní Štixovou v kratším přátelském rozhovoru.

Eva Štixová se narodila během druhé světové války a první roky svého života strávila v koncentračním táboře v Terezíně. Jako jedna z mála z plzeňské židovské komunity přežila holocaust. V současné době se jako předsedkyně Židovské obce v Plzni zasloužila o rekonstrukci dvou významných plzeňských staveb a těmi jsou Stará synagoga a rovněž Velká synagoga, která je zároveň i jednou z dominant města Plzně a místem, kde se setkává plzeňská kulturní veřejnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

11:17 Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k psychotestům pro všechny držitele a nové zájemce o …