Niedermayer (TOP 09): Ani odolnost stromů není neomezená

09.08.2023 14:05 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k anketě Strom roku.

Niedermayer (TOP 09): Ani odolnost stromů není neomezená
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Krásným stromům bychom u nás měli věnovat více pozornosti, neb, aniž bychom si toho často všímali, jsou velkým bohatstvím naší země (a tedy nikoliv jen často až stovky let "chytají" skleníkové emise). Ukazují nám odolnost (vládnoucí) přírody vůči všem rozmarům člověka i času. A je jisté, že bez nich by život neexistoval. Nicméně, ani odolnost stromů není neomezená. Což bohužel naše země v minulých letech poznala v míře velké (kůrovcová katastrofa) a bez nadsázky - budeme se z toho desetiletí vzpamatovávat.

Právě na náš vztah ke stromům a na nutnost péče o ně se snaží každoročně upozornit anketa Strom roku, jíž jsem na celoevropské úrovni ambasadorem. To je pro mě mimochodem velká pocta. V minulosti se navíc zúčastnila i borovice z obce Chudobín u Vírské přehrady, kde jsem v dětství strávil spoustu času.

V těchto dnech probíhá hlasování o českých finalistech Stromu roku a budu moc rád, pokud si na něj také najdete trochu času. Krásných stromů, které by si zasloužily bojovat o "poctu nejvyšší" je opět celá řada. Hlasovat můžete e-mailem do konce srpna. Od 2. do 8. října bude pak probíhat „superfinále“, které rozhodne o konečném vítězi!

Svého stromového favorita si můžete vybrat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

14:02 Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Vrběticím.