Niedermayer (TOP 09): Babiš po sobě nechal hrozivý deficit

13.10.2021 19:02 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke státního schodku.

Niedermayer (TOP 09): Babiš po sobě nechal hrozivý deficit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Výsledek voleb znamená šanci, že se naše země vydá jinou cestou správy našich peněz ve státním rozpočtu. Podle mne je nutné začít umazávat hrozivý deficit, který vláda Andreje Babiše svou neodpovědností a populismem vytvořila. Život s vysokými deficity je nebezpečný a jeho řešení nelze přehlížet a odkládat do nedohledna.

Často zaznívá, že schodek je možné odstranit jen úsporami na straně výdajů, bez navyšování daní (či podobné nepopulární aktivity). Samozřejmě, teoreticky to možné je. K tomu, aby bylo více patrné, jak složité či snadné to je, jsme s kolegou Alešem připravili ilustrativní propočty, které naznačují, jak nastupující vláda teoreticky může (do roku 2025) či nemůže deficit bez zvýšení příjmů umazat.

K čemu jsme se dobrali si můžete přečíst v mém blogu na Aktuálně.cz (https://bit.ly/3oXNDaR). Závěry o tom, jaká budou další rozpočtová léta, si každý může učinit i s pomocí těchto dat sám. Těším se na Vaše názory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Malý (Trikolora): Prý nás neosvobodili Rusové, ale Ukrajinci, píší

7:17 Malý (Trikolora): Prý nás neosvobodili Rusové, ale Ukrajinci, píší

Už zase kácíme pomníky a přepisujeme osnovy ve školách. Zase se pomalu vracíme k totalitě, socialism…