Niedermayer (TOP 09): Byl bych rád, aby se přihlásil ten, kdo nese odpovědnost

05.09.2022 5:34 | Ze sítí

Upozornění na facebookovém profilu, že uvolnění pravidel pro malé fotovoltaické elektrárny vypadlo z již přijaté novely Energetického zákona

Niedermayer (TOP 09): Byl bych rád, aby se přihlásil ten, kdo nese odpovědnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Považuji za naprosto nepochopitelné, že uvolnění pravidel pro malé FVE vypadlo z již přijaté novely Energetického zákona. Byl bych rád, aby se přihlásil ten, kdo za to nese odpovědnost, a svůj krok vysvětlil.

Anketa

Zaslouží si Michail Sergejevič Gorbačov naši úctu?

59%
36%
hlasovalo: 16803 lidí

Stejně tak je těžko akceptovatelné, že po letech, kdy se MPO rozhodlo, že provede nutnou transpozici unijní legislativy (která má být dávno hotová), která povede k růstu konkurence na trhu s elektřinou, a tím nižším cenám, nyní úřad naznal, že bude lepší jen "transpoziční novela" (jak to, že poznání trvalo mnoho let?).

Typicky český výsledek bude, že změny, které již dávno měly platit, budou uvedeny v život v roce 2024. Anebo 2025 či později. Pokud experti MPO nedojdou k názoru, že by lepší byl zákon nový.

Dnešní krize na nás má drtivější dopad i kvůli tomu, že jsme rozvoj OZE, politickým rozhodnutím, přes dostupnost (EU) zdrojů na jeho podporu, před lety zastavili, a je nepochopitelné, že obrat, jak je patrno, je víc ve formě slov než činů.

Naší zemi akutně hrozí nejen energetická krize, která ohrožuje většinu Evropy, ale také to, že se dostaneme k situaci, kdy naše elektřina (a celkově energie) bude dražší než v zemích, kde jsou obvykle konkurenti našich firem. Navíc k tomu nejistota, daná nepřijetím eura, špatná fiskální situace, která se nejspíš bude muset řešit zvýšením daní, což není skvělá situace pro rostoucí prosperitu a stabilitu naší společnosti. A toto je jeden ze štřípků, který toto riziko vytváří.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.