Niedermayer (TOP 09): Děláme to, jako vždy

17.04.2021 10:54

Komentář na facebookovém profilu k vládnímu plánu investic 200 miliard z Fondu obnovy EU

Niedermayer (TOP 09): Děláme to, jako vždy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Server Zdopravy.cz se podíval na další evoluci vládního plánu, jak utratit, pardon, vlastně investovat, skoro 200 miliard korun z Fondu obnovy EU (RRF). Pro připomenutí, má se jednat o efektivní, smysluplné investice, které směřují zejména do oblasti ochrany klimatu a digitalizace. A které též podpoří oživení ekonomiky.

Anketa

Souhlasíte s trestem stop na 10 zápasů pro fotbalistu Slavie Kúdelu za údajný rasismus?

3%
95%
hlasovalo: 16427 lidí

Dle informací serveru směřuje do dopravy něco přes 10 % celkové částky, tedy 22 miliard. A titulek zní dobře: Udržitelná a bezpečná doprava. Skvěle zní také jasná priorita železnice, a to elektrifikované. Je dobře, že si stát uvědomuje důležitý fakt: tedy, že vozidla poháněná elektřinou jsou energeticky řádově efektivnější než ty spalující fosilní paliva.

Pokud chcete vědět více, o tom, jak desítky milionů využijeme, a ve čtení se posunete dál, hezký obrázek se bortí. Záhy zjistíte, že kapitoly obsahují dlouhá slohová cvičení, zjevně převzatá z dalších desítek existujících dokumentů, které o konkrétním využití peněz říkají jen velmi málo. A pokud v některých částech jsou údaje konkrétní, dávají hodně nejasný dojem o tom, čeho vlastně chceme investicí desítek miliard dosáhnout.

Takže děláme to, jako vždy. A jak jednou správně uvedl sovětský vůdce, když to děláme jako vždy, dopadne to jako vždy. A tedy ne dobře. A to je obrovská škoda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…