Niedermayer (TOP 09): EU se podařilo zachovat odpovědnost výrobce vakcín na možné škody

15.01.2021 13:02

Komentář na facebookovém profilu k očkování.

Niedermayer (TOP 09): EU se podařilo zachovat odpovědnost výrobce vakcín na možné škody
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Během debaty o vývoji dostupnosti a využívání vakcín tento týden v EP zaznělo nejen to, že se jednotlivý výrobci snaží významně navýšit své kapacity (k čemuž je tlačí jak poptávka, tak rostoucí počet dostupných vakcín), ale také to, že Komise navrhuje dokoupení až 300 milionu dávek dnes již používané vakcíny, která by měly být dostupná od druhého čtvrtletí.

Padlo také pár dalších zajímavých informací. Třeba to, že EU se podařilo (na rozdíl od jiných velkých odběratelů) zachovat odpovědnost výrobce vakcín na možné škody. Nebo to, že na podzim nakoupený počet vakcín vycházel z ne vždy velké ochoty členských zemí dát na něj peníze (resp. na vyšší nákupy). Zmíněna byla i informace od výrobců, že to, že vyjednávali s jediným subjektem o nákupu velkého množství vakcín (pro EU), výrazně usnadnilo a urychlilo jednání a zjednodušilo distribuci vakcín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

17:17 Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

Sociální role a odpovědnost firem jsou témata, která se dnes hodně řeší. Nejde ale o nic nového. Již…