Niedermayer (TOP 09): Musíme konečně začít důvěřovat společnému evropskému řešení

16.10.2022 7:35 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k řešení energetické krize

Niedermayer (TOP 09): Musíme konečně začít důvěřovat společnému evropskému řešení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Je dobré si připomenout, že rozhodnutí Evropy čelit energetické krizi společně je samo o sobě velkým úspěchem. A rozhodně to není samozřejmost, přestože to tak dnes vnímáme. Díky tomu máme zajištěno, že budeme mít v zimě plyn v hořácích, tedy nutný krok A a můžeme se soustředit na krok B, velký problém a tím jsou ceny energií.

Anketa

Jste ještě schopni zajistit si dostatek kvalitního jídla?

16%
hlasovalo: 16316 lidí

Představme si, že by ČR nebo jiný členský stát EU aplikoval na energetickou krizi podobnou logiku jako ČR v případě migrační krize před několika lety a „prostě si postavil hlavu“ proti společnému evropskému řešení z nějakého politicky populistického důvodu.

V tom případě bychom dnes byli s prominutím „v háji“, protože naše závislost na ruském plynu byla téměř 100 %. Dnes bychom tak neřešili cenu energií, ale to, že nemáme plyn, abychom si uvařili jídlo, a že firmy nemají energii, nutnou k výrobě.

A jsem přesvědčený, že i ceny se nám podaří společně zkrotit na přijatelnou mez…jen musíme konečně začít důvěřovat společnému evropskému řešení a pravidlům, jako „chudší“ členský stát na tom rozhodně neproděláme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

6:23 Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

Vláda projednala legislativní ukotvení statusu umělce. Hlavním cílem předloženého návrhu je předevší…