Niedermayer (TOP 09): O loajalitě takřka nekonečné

22.08.2020 17:02

Komentář na facebookovém profilu k situaci ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha

Niedermayer (TOP 09): O loajalitě takřka nekonečné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Pana ministra Vojtěcha je mi upřímně líto. Již dávno nebojuje "o svou čest", ale zjevně se i přes až absurdní ponižování ze strany premiéra snaží, z kdo ví jakých pohnutek, ochránit reputaci svého "šéfa", který se chová jako zcela neprediktabilní despota (bez znalosti věcí, o kterých rozhoduje).

Někdy z této snahy vyjde věc tak absurdní, že se tomu ani nechce věřit. Takže, tentokrát "změna situace" od pondělí, tkví z pohledu dat, že nám i nadále roste počet nakažených v posledních 7 dnech.

A na tento "vývoj" pan premiér a pan ministr zjevně ve shodě (ale nad něčím úplně jiným než v pondělí, kdy bylo číslo mírně nižší) reagují zmírněním omezení na místech, kam chodí nejvíce lidí (v této jejich logice chybí jen zpřísnění tam, kam lidé nechodí).

Kdyby uvedený způsob rozhodování nebyl tak nebezpečný (nejen u pandemie, ale i u jiných závažných věcí v kompetencích vlády), bylo by to fakt směšné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…