Niedermayer (TOP 09): Opravdu se k nám Evropa otočila zády?

08.04.2021 8:36

Komentář na facebookovém profilu k jednání premiéra Babiše v Bruselu

Niedermayer (TOP 09): Opravdu se k nám Evropa otočila zády?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Premiér Babiš byl stejně jako každý další lídr EU od začátku u vyjednávacího stolu o principu rozdělení vakcín v EU. Přesto jsme vakcín objednali méně, než jsme mohli, i když mohl pochopit důsledky.

Minulý týden přišla šance tuto chybu aspoň trochu napravit, ale premiér a jeho vyjednavači v Bruselu rozhodli dohodu, která pro nás nebyla nejvýhodnější, ale jinou nenavrhl, odmítnout a spolu s ní i vakcíny navíc pro naše občany.

Anketa

Uspěl Jan Blatný ve funkci ministra?

26%
74%
hlasovalo: 3578 lidí

Krom toho, že jsme se opět postavili solidaritě zády a znovu potvrdili, že Česká republika není týmovým hráčem, se ukazuje i další rovina. Vypadá to totiž, že pomyslný pohár trpělivosti ostatních zemí přetekl a že naši zástupci v EU by měli začít vystupovat jinak, než způsobí naší zemi další škody.

V sázce je totiž mnoho. Nejen proto, že v dalších letech očekáváme, že nám unijní rozpočet pošle více než 1 000 miliard na podporu a modernizace naší země. Opačným směrem půjde mnohem méně (kolem 400 miliard). Zbytek zaplatí ostatní. V rámci solidarity, kterou náš premiér neustále odmítá.

P.S.: Mezitím, kdy vznikl tento rozhovor (ZDE) - ve Velikonoční sobotu - a dneškem se něco málo změnilo. Je možné, že chybějících 70 tisíc dávek nám pošlou Rakousko, Slovinsko a Maďarsko - i když nevím, kdy. Na podstatě problému - selhání zástupců naší země při jednáních - to ale nic nemění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…