Niedermayer (TOP 09): Ryby, rybáři a vládní rezignace na důvěryhodnost

09.11.2020 18:49

Komentář na facebookovém profilu k vyšetřování ekologické katastrofy na řece Bečvě

Niedermayer (TOP 09): Ryby, rybáři a vládní rezignace na důvěryhodnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Je těžko uvěřitelné, že se státním orgánům nepodařilo odhalit, kdo otrávil kyanidem desítky kilometrů řeky Bečvy (a zřejmě ani to, odkud pochází nikl, který zasadil řece další ránu). Zoufalství rybářů, kteří z jedem znečištěné vody tahali desítky tun otrávených ryb, kontrastuje s klidem, který v této věci zachovává ministr životního prostředí.

Kombinace jeho mlčení a nevyvrácených podezření ohledně možného zapojení chemičky Deza (o kterých jsem již psal), při absenci jiného viníka opravdu vytváří dojem, že pan ministr dobře ví, proč o případu nemluví.

Anketa

Bude Joe Biden dobrý prezident USA?

10%
90%
hlasovalo: 10541 lidí

Zatímco on o problému mlčí, velmi užitečnou práci dělá pan Petřivalský, který se zahloubal do reakce firmy DEZA (ZDE).

Je podle mne zcela nutné, aby se státní orgány ve světle jeho informací ke svému postupu vyjádřily, a také, aby se změnila vysoká tolerance státu ve vztahu k velkým znečišťovatelům životního prostředí, a to nikoliv jen k firmě DEZA.

To, co se kolem případu děje během posledních měsíců, je bohužel další příklad absolutní rezignace týmu Andreje Babiše na zachování aspoň jisté míry kredibility alespoň u některých členů vlády a také státních institucích.

Nedůvěra lidí ve fungování státu bude bohužel dalším špatným dědictvím vlády hnutí, které slíbilo, že bude líp. Jeho odchod pro to sice vytvoří podmínky, ale pro ty, kteří po něm nastoupí, bude situace rostoucí nedůvěry lidí ve stát, rozvrácených veřejných financí a špatné personální situace ve veřejném sektoru, bezprecedentně obtížnou situací pro kvalitní vládnutí, které od nich bude očekávat mnoho lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…