Niedermayer (TOP 09): Ve Štrasburku parlament "vypnutý" není

19.09.2019 8:37

Komentář na facebookovém profilu k jednání o brexitu

Niedermayer (TOP 09): Ve Štrasburku parlament "vypnutý" není
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Zatímco v Londýně Boris Johnson varuje soudce před posuzováním jeho rozhodnutí "suspendovat parlament" a jeho ministr říká, že bude-li toto rozhodnutí posouzeno jako nelegální, rozhodnou o suspendování znovu, ve Štrasburku parlament "vypnutý" není a diskuse o Brexitu probíhá.

Shoda na straně Unie (země, Rada, Parlament, Komise) je velká a stabilní. Včetně toho, že nějaká forma irské pojistky musí existovat, aby zajistila stabilitu a bezpečnost na irském ostrově, integritu trhu Unie a zapojení ekonomiky Irska do společného trhu.

Proto opakovaně představitelé Unie žádají Londýn o předložení konkrétních, psaných návrhů, které toto zajistí jinak než mezi vládou UK a EU27 doposud dohodnutou cestou (tu parlament v Londýně odmítl schválit).

President Komise Jean-Claude Juncker zopakoval, že nalezení řešení možné dle jeho soudu je, ale vzhledem k neexistenci konkrétních návrhů z Londýna nejsme od něj blízko. A čas do termínu, který si premiér Johnson stanovil, se rychle krátí...

P.S.Pan Zahradil právě ve svém vystoupení označil dohodu mezi vládou paní Mayové a Radou (vyjednanou Komisí jménem Rady a parlamentu), na které se pracovaly skoro dva roky a která má přes 500 stran, za "draft" (=návrh), za velkého potlesku poslanců ze skupiny pana Farage (i odpůrci tohoto textu ho obvykle označují za "agreement" = dohodu, kterou odmítl potvrdit parlament v Londýně, ale schválila tamní vláda i zástupci zemí EU). Což je pozoruhodné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

11:17 Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

Vyjádření na CNN Prima News k jednání o důchodech, publikované na svém veřejném facebookovém profilu