Niedermayer (TOP 09): Ve stínu krize - špatně i protizákonně

31.10.2020 12:28

Komentář na facebookovém profilu k špatným zákonům a rozhodnutím, přijímaným pod rouškou nouzového stavu

Niedermayer (TOP 09): Ve stínu krize - špatně i protizákonně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Zdá se mi, že nám krom hrozivého zdravotního, ekonomického a společenského účtu za nezvládnutí pandemie, navíc prohloubí problém naší ekonomiky i to, že někteří politici vládnoucího hnutí ANO, se pokusí současnou situaci využít k tomu, aby "protlačili" zákonné iniciativy, které pro naši zemi určitě nebudou ničím dobrým.

Anketa

Zaslouží si herec Josef Dvořák státní vyznamenání?

88%
12%
hlasovalo: 17898 lidí

Jako ilustrace může sloužit poslanecká iniciativa u zákona o nouzových zásobách ropy, která vyrobila "přílepek", dle kterého by výrobci pohonných hmot museli do benzinu přimíchat dvojnásobný podíl biolihu než nyní (ve výrobě biopaliv hraje velkou roli holding Agrofert).

Druhý návrh se týká povinných kvót „českých potravin“, který se (poslední dobou i po nocích a zavřených restauracích pracující bývalý zaměstnanec Agrofertu) Jaroslav Faltýnek snaží prosadit. Nejen, že jde o návrh ekonomicky špatný (poškodí konkurenci i spotřebitele), ale zároveň jde proti právu Evropské unie. Jde tedy nejen o právní problém, ale i problém symbolický – neb by šlo o podkopání společného trhu od země, která ho vyzdvihuje jako hlavní pilíř projektu společné Evropy.

Ve stínu pandemie může dojít ke schválení mnoha zákonů nebo přijetí vládních rozhodnutí, která ještě dál zhorší problémy naší země. A nejde zde o planý poplach. Krom již zmíněných zákonů si také připomeňme zcela nepřipravený a nebezpečný státní rozpočet, absurdní premiérův populismus se snížením daní, na který teď opravdu nemáme, či absolutní nekompetence, s jakou přistupuje vláda k plánu na „utracení“ stovek miliard korun z unijních fondů. ANO, nejspíš bude i hůř.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…