Niedermayer (TOP 09): Vrtěti psem...

04.01.2021 17:18

Komentář k šíření epidemie koronaviru a nastavení vládních opatření

Niedermayer (TOP 09): Vrtěti psem...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Jen pár čísel:

  • počty nově nakažených u nás byly v minulých dnech nad 15 000
  • ve stejné době se Rakousko pohybuje kolem 2 500, Švýcarsko vykazuje mezi 5 a 10 tisíci a Nizozemí pod 10 tisíci. Belgie (kterou jsme předstihli v počtu celkové nakažených) má kolem 2 500. Soutěžit s námi může Španělsko, které má též kolem 15 000 případů při 4,5x větší velikosti a na počty nás poráží Německo s maximy 2x vyššími než my, ale při 8x vyšším počtu obyvatel

Anketa

Líbí se vám současné české filmy?

4%
82%
hlasovalo: 13381 lidí

Vládní experti se v této situaci zabývají "krocením PSA". Zatím co počty pozitivních případů nám říkají něco o tom, jak se coronaviru u nás dařilo před týdnem či dvěma, chtějí do indexu dát počet hospitalizovaných, který má zpoždění zřejmě výrazně vyšší. Ujištění, že hodnota PSA bude i pak mezi 0 a 100 dokládá tragikomičnost počínání našeho státu.

Náš absurdní boj o to, abychom byli fakt "best in covid" pokračuje. Na místo korektní a účinné komunikace s občany, smysluplným (a nyní nutně přísným) omezením, se průšvih vysvětlí fotkami sáňkujících lidí. A o tom, že třeba Izrael stíhá denně očkovat 150 000 lidí a již před několik dny překročil milion, raději nemluvme.

P.S.: Dle worldometers jsem 5. nejvíce nakažená země světa. Po vyloučení zemí s méně než 10 miliony lidí jsme první (blahopřeji, Andreji). V počtu vykázaných úmrtí (které jsou zřejmě od nás podhodnocením dopadů epidemie) jsme již osmí na světě. Jediná oblast, ve které zaostáváme, je podíl vykázaných testů (od počátků pandemie) - tam jsme na místě 49...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…