Novák (ANO): Ministryně Maláčová - Dvojí metr, nebo jen nekompetentnost?

07.12.2020 21:21

Ministryně Maláčová nedávno opět rozbouřila mediální vody svým svérázným výkladem možnosti použití takzvané odstranění tvrdosti zákona.

Novák (ANO): Ministryně Maláčová - Dvojí metr, nebo jen nekompetentnost?
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Marek Novák

Tento institut má sloužit k prominutí lhůt v odůvodněných případech, kdy jejich zmeškání bylo způsobeno objektivní příčinou, například nemocí.

Anketa

Jste pro to, aby vláda znovu zavřela obchody a restaurace?

52%
48%
hlasovalo: 15094 lidí

Ministryně nicméně nepostupuje ve všech případech stejně a možnosti dané zákonem dostatečně nevyužívá k pomoci organizacím v tíživé situaci, do které se nedostaly vlastní vinou. Zcela bezdůvodně jsou tak v ohrožení pracovní místa pro desítky handicapovaných. Usměrňovat ji musela i její předchůdkyně a stranická kolegyně, Michaela Marksová. Viz celý článek ZDE.

Paní ministryni jsem tudíž zaslal v této věci interpelaci. V té mě zajímají celkové počty žádostí o odstranění tvrdosti zákona, které byly ministerstvu zaslány. Zejména mi jde ale o vyjasnění, na základě jakých kritérií paní ministryně rozhoduje. Není totiž možné, aby v jednom případě výjimku udělila a v jiném, obdobném, žádost zamítla. To zavání klientelismem nebo „přinejlepším“ nekompetentností.

Situaci budu i nadále sledovat. Není totiž možné vystavovat organizace, které zaměstnávají naše nejzranitelnější spoluobčany, zvůli paní ministryně.

(převzato z Profilu)

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Marek Novák, MBA

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

19:05 Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k geotermálnímu projektu Ringen v Litoměřicích