Novotný (LEV 21): Dobrá zpráva, vyšetřování zneužití Vojenského zpravodajství poběží dál

31.07.2013 5:28

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman sice ukončil - na základě rozhodnutí Nejvyššího správního soudu - stíhání tří exposlanců kvůli politickým „trafikám“, ale v případu údajného zneužití Vojenského zpravodajství rozhodl o pokračování vyšetřování.

Novotný (LEV 21): Dobrá zpráva, vyšetřování zneužití Vojenského zpravodajství poběží dál
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaromír Novotný

Politické obchody a přidělování „trafik“, to je v této zemi asi již zcela běžné a někteří politici to dokonce nepovažují ani za nic odporujícího politické etice natož morálce. Rozhodnutím NSS bylo oficiálně potvrzeno, že to je vlastně normální.

Zneužití Vojenského zpravodajství k soukromým účelům, to je, zdá se, silná káva už i pro některé politiky z pravice. Zlehčování této skutečnosti některými politiky, že se jednalo o selhání jednotlivců, na tom nic nemění. Selhat může řadový zpravodajec, ale když - podle mého názoru - selžou dva ředitelé Vojenského zpravodajství po sobě, tak se spíše jedná o fatální selhání mechanismu kontroly tajné služby ze strany nadřízeného ministerstva obrany. V tisku byly komentovány i další podivné případy, ve kterých možná figurovala vojenská tajná služba. Případ korunního svědka v kause letadel CASA a nucený odchod tří generálů z armády v případě tzv. „české Mata Hari“ například.

Perlička nakonec. Když v prosinci 2012 odvolával premiér Nečas ministryni obrany, tak prohlásil, že paní ministryně by byla bezpečnostním rizikem pro naši zemi.

Poté, co se v červnu 2013 provalilo, že vrchní ředitelka sekretariátu premiéra a blízká přítelkyně téhož úkolovala nezákonně dva poslední ředitele Vojenského zpravodajství, se bohužel ukázalo, že bezpečnostním rizikem pro náš stát byl sám premiér...

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…