Novotný (TOP 09): Pražská TOP 09 zvažuje svolání mimořádného zastupitelstva

04.05.2017 13:28

V souvislosti se včerejší razií, při níž orgány činné v trestním řízení zadržely vlivného člena pražské ČSSD a pražského zastupitele Karla Březinu a ředitelku magistrátního odboru sportu a volného času Soňu Fáberovou kvůli podezření ze spáchání podvodu v dotačních programech v oblasti sportu, zvažuje pražská TOP 09 svolání mimořádného zastupitelstva.

Novotný (TOP 09): Pražská TOP 09 zvažuje svolání mimořádného zastupitelstva
Foto: top09.cz
Popisek: Václav Novotný (TOP 09)

Podle předsedy klubu zastupitelů TOP 09 a nezávislých Václava Novotného není možné, aby současná vládní koalice v čele s primátorkou Adrianou Krnáčovou (ANO) o klíčových problémech mlčela a stavěla se k nim zády.

"Není tomu tak dávno, kdy do pražské příspěvkové organizace Technická správa komunikací vtrhly orgány činné v trestním řízení a odvedly si několik lidi, včetně samotného ředitele pana Ladislava Pivce. Dodnes nás členové současné rady nebyli schopni alespoň rámcově informovat, čeho se obvinění konkrétních lidí týká. Včerejší události a zadržení Karla Březiny a Soni Fáberové kvůli možnému spáchání podvodu při čerpání dotací na sport nasvědčují tomu, že se na magistrátu pod vedením ANO, ČCSD a Trojkoalice odehrávají machinace, kterým jsme se snažili v minulosti zabránit. Je zcela evidentní, že staré časy se vracejí a představitelé pražské koalice dělají jako, že se jich to netýká. Tomuto arogantnímu jednání odmítáme nečinně přihlížet. Pražané mají právo mít zodpovědné a akceschopné vedení, které bude hájit především jejich zájmy, nikoliv jen ty své. A právě proto jsme se rozhodli, že v následujících dnech zvážíme svolání mimořádného zastupitelstva,” uvedl k tomu předseda klubu zastupitelů TOP 09 Václav Novotný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace