Nytra (ODS): Jsme připraveni 11. listopadu 2020 zahájit 13. funkční období

29.10.2020 12:39

Předseda senátorského klubu ODS a TOP 09 Zdeněk Nytra oznámil společnou dohodu s předsedy ostatních senátorských klubů na uspořádání jednotlivých orgánů v Senátu pro 13. funkční období.

Nytra (ODS): Jsme připraveni 11. listopadu 2020 zahájit 13. funkční období
Foto: archiv Zdeňka Nytry
Popisek: Senátor Zdeněk Nytra

Dojde ke snížení počtu místopředsedů, nově budou pouze čtyři. Zdravotní a sociální výbor se rozdělí na dva samostatné. Komise pro audity z EU se stane komisí stálou.

„Dohodli jsme se s paní předsedkyní a pány předsedy dalších senátorských klubů na uspořádání jednotlivých orgánů v Senátu. Symbolicky jsme si podali ruku na uspořádání orgánů v Senátu pro 13. volební období. Dohodli jsme se na snížení počtu místopředsedů – v následujícím funkčním období budeme mít předsedu (nominuje senátorský klub ODS a TOP 09), prvního místopředsedu (nominuje senátorský klub STAN) a tři místopředsedy (nominuje senátorský klub ODS a TOP 09, STAN a KDU-ČSL). Dále jsme se dohodli na obsazení jednotlivých výborů. Na základě vzájemné dohody dochází k rozdělení sociálního a zdravotního výboru na výbory dva – výbor zdravotní a výbor pro sociální politiku. Ostatní výbory zůstávají ve stejném složení. V komisích dojde k jedné změně – dočasná komise pro audity z EU se mění na komisi stálou. Podvýbor VUZP jsme se rozhodli změnit na podvýbor pro regiony v transformaci. S jednotlivými předsedy jsme se domluvili na nominacích na předsedy výborů, komisí a podvýborů, včetně místopředsedů. V tuto chvíli můžeme společně deklarovat, že jsme připraveni 11. listopadu 2020 zahájit 13. funkční období. Rád bych také poděkoval předsedům ostatních klubů za rychlé a konstruktivní jednání,“ sdělil předseda senátorského klubu ODS a TOP 09 Zdeněk Nytra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.