ODA vyšle do souboje o křeslo senátora svou kandidátku

21.11.2017 19:00

Prezident České republiky dne 25. října 2017 rozhodl o vyhlášení doplňovacích voleb do Senátu Parlamentu ČR ve volebním obvodu č. 39, a stanovil dny jejich konání na pátek 5. ledna a sobotu 6. ledna 2018.

ODA vyšle do souboje o křeslo senátora svou kandidátku
Foto: ODA
Popisek: Občanská demokratická aliance

ODA se usnesla do těchto voleb, za Trutnovsko, vyslat jako svou kandidátku paní Blanku Horákovou, BBA, která se narodila a stále žije v Trutnově.

Je členkou Občanské demokratické aliance a pro kandidaturu se rozhodla před třemi týdny. Přihláška k registraci pro volby do Senátu Parlamentu ČR byla podána ve čtvrtek 16. 11. 2017.

K rozhodnutí kandidovat jí vedla potřeba aktivně pomáhat ve svém volebním obvodu s jeho rozvojem a prosperitou. S ohledem na svou dlouholetou angažovanost ve veřejném životě je jejím cílem přispět k důstojnému zastupování svého regionu v Senátu PČR.

Blanka Horáková, studovala ekonomickou školu v Trutnově, anglický jazyk v Londýně, a úspěšně ukončila španělskou vysokou školu s titulem BBA, obhajovala v Barceloně.

Má zkušenosti s prací ve firmách se zahraničním zastoupením, farmaceutickým průmyslem i podnikatelskou sférou. Je majitelkou Galerie umění, kurátorkou výstav profesionálních i amatérských umělců, jak v obchodních centrech ČR, ski a golfových resortech, v galeriích v Praze, Brně, Olomouci a dalších, na příklad na Zámku Nové Město nad Metují, zámku Sloupno, ale i prestižních místech jakými jsou Parlament ČR, Jízdárna Pražského hradu či letiště Václava Havla. Co se týká zahraničí, tak zde zastupuje vážené umělce ve Francii, Itálii a Makedonii.

Pořádá a koordinuje výstavy pro neziskové organizace, nadace a spolky. Pomáhá dětem a lidem s mentálním a fyzickým postižením. Pro tento školní rok vytvořila projekt „Pro trutnovské základní školy“, kde mohou děti ukázat veřejnosti své umělecké ztvárnění pojetí starostí a radostí kolem nich.

Od roku 2007 je maminkou malé dcery.

Mimo veškeré své pracovní a společenské aktivity se věnuje sportu i kultuře. Aktivně lyžuje, potápí se, jezdí na kole, provozuje vysokohorskou turistiku a leze po skalách. V Trutnově založila lukostřelecký oddíl pro děti i dospělé, který se pomalu rozrůstá i do dalších míst Trutnovska.

Ve své kandidatuře Blanka Horáková říká: „Jsem roky veřejně činnou ve svém regionu a vidím možnost kandidovat do Senátu PČR jako výzvu. Byl by to další posun v mém veřejném angažování, a ráda bych pro svůj volební obvod dokázala věci, které ze své současné pozice občana dokázat nemohu.“

Předseda ODA Ing. Pavel Sehnal ke slovům Blanky Horákové dodává: „Jsem rád, že naše mladá strana ODA má kvalitní, schopné členy. Rozhodnutí Blanky Horákové kandidovat vítám, a věřím, že ve volbách do Senátu PČR obstojí.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.